Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Göteborgs Filippa Curmark och Jennifer Falk jublar efter det att SM-guldet säkrades i Linköping i lördags. Nu står det klart att spelarna blir kvar i klubben även nästa säsong.  Bild: MAXIM THORE
Göteborgs Filippa Curmark och Jennifer Falk jublar efter det att SM-guldet säkrades i Linköping i lördags. Nu står det klart att spelarna blir kvar i klubben även nästa säsong. Bild: MAXIM THORE

Göteborgs glädjebesked – guldhjältarna förlänger

Glädjebeskeden för Göteborg FC duggar tätt just nu. I lördags säkrade klubben sitt första SM-guld genom tiderna, på fredagen förlängde nyckelspelarna Filippa Curmark och Jennifer Falk sina kontrakt över nästa säsong, erfar GP.
Senare under fredagen bekräftar klubben uppgifterna.
– Att de nu väljer att stanna kvar är oerhört glädjande, säger sportchefen Lasse Svensson.

Det var i lördags som Göteborg FC gick i mål med som varit klubbens målsättning sedan flytten från Landvetter 2004, nämligen att vinna damallsvenskan och koras som svenska mästare.

En av huvudförklaringarna till framgången var lagets breda trupp, där flera spelare tillhör det svenska landslaget, men även representerar det finska, norska och amerikanska landslaget.

LÄS MER: GP:s betyg på guldhjältarna – de får femmor

Genomgående under säsongen har en handfull spelare stuckit ut, förutom lagkapten Emma Berglund, skyttedrottningen Pauline Hammarlund och vänsterkantsspelaren Natalia Kuikka har målvakten Jennifer Falk och mittfältaren Filippa Curmark presterat på allra högst nivå.

Två av de allra främsta

I samband med guldfirande kunde GP rapportera om att flera spelare i Göteborgs FC:s trupp är föremål för intresse från utländska klubbar, bland annat Natalia Kuikka och Rebecka Blomqvist.

LÄS MER: Efter historiska SM-guldet – nu kan laget splittras

För tränarna Mats Gren och Jörgen Ericson är det betydelsefullt att få behålla så många av de tongivande spelarna som möjligt inför den kommande säsongen.

GP kan nu avslöja att två av de allra främsta spelarna, Jennifer Falk och Filippa Curmark, blir kvar i klubben även nästa säsong.

Enligt GP:s uppgifter är kontrakten skrivna på två år och löper till och med 2022.

Tidigt under fredagen vill inte Göteborg FC bekräfta GP:s uppgifter.

– Inga kommentarer, säger sportchefen Lasse Svensson.

Klubben bekräftar: ”Oerhört glädjande”

Några timmar senare offentliggörs förlängningarna från klubbens egen sida. Och precis som GP rapporterat så rör det sig om tvåårskontrakt för Curmark och Falk.

– Jennifer och Filippa har varit två av de viktigaste och mest framstående spelarna under det här fantastiska året. Att de nu väljer att stanna kvar är oerhört glädjande. Det skickar signaler till övriga Fotbolls-Sverige och hela Europa att Kopparbergs/Göteborg FC är en fin förening, en klubb där man utvecklas och når framgång, säger sportchefen Lasse Svensson i ett pressmeddelande.

Landslagsduon kommenterade också förlängningen.

– Vi är svenska mästare, men vi är inte nöjda där. Nu väntar Europa och sedan ännu en säsong. Jag vill se hur långt vi kan gå, hur vi kan bygga vidare på det vi startat nu, säger Filippa Curmark.

– Jag har utvecklats väldigt mycket i år med Mattias Gustafsson som målvaktstränare. Jag trivs i klubben, i stan och naturligtvis med alla lagkamraterna, säger Jennifer Falk.

Säsongen avslutas med match mot Vittsjö på söndag och Champions Leagues 16-delsfinal i mitten av december.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.