Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Filippa Angeldahl (vänster) efter att hon vunnit kristallbollen i samband med säsongen 2017, Emma Kullberg till höger.  Bild: Bildbyrån
Filippa Angeldahl (vänster) efter att hon vunnit kristallbollen i samband med säsongen 2017, Emma Kullberg till höger. Bild: Bildbyrån

Göteborg värvar landslagsmeriterad duo

Göteborg FC förstärker. Från Kif Örebro hämtas mittbacken Emma Kullberg och från Linköping anländer mittfältaren Filippa Angeldahl, erfar GP.

Den damallsvenska serietvåan annonserade häromdagen att mittbackarna Taylor Leach och Emma Pennsätter lämnar klubben. Det gör även mittfältaren Amanda Johnsson Haahr och anfallaren Karin Lundin. Samtidigt förs diskussioner med målvakten Loes Geurts och försvarsspelaren Catrine Johansson om förlängningar.

LÄS MER: Mittbacken lämnar – här är GFC;s värvningsplan

Klubben är också tydlig med vad som behövs tas in.

– Vi behöver få in en till mittback. Sedan skulle vi behöva en till spelare på mittfältet också samtidigt som vi tittar på att spetsa truppen lite också. Vi för diskussioner och hoppas att vi ska kunna ha någonting klart ganska snart, sade GFC:s sportchef Lasse Svensson till GP häromdagen.

Spelade allt för Örebro

Nu kan GP berätta att spelarna det handlar om är Emma Kullberg, 28-årig mittback med ett förflutet i Kungsbacka och det senaste året i Kif Örebro, och Filippa Angeldahl, 22-årig mittfältare från Linköping, som 2017 utsågs till damallsvenskans mest värdefulla spelare. Då spelade Angeldahl för Hammarby tillsammans med bland annat Julia Zigiotti Olme.

Nyförvärven kommer enligt GP:s uppgifter att presenteras inom kort.

Emma Kullberg spelade samtliga 22 matcher för Kif Örebro i årets damallsvenska och har varit med i de två senaste A-landslagstrupperna.

Filippa Angeldahl har gjort två A-landskamper och svarade 2019 för tre mål och två assist för Linköping i damallsvenskan.

GP söker sportchefen Lasse Svensson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.