Förre Häcken-talangen ska testa med superettan-klubb

I slutet av november lämnade Benjamin Arapovic, 20, BK Häcken. Nu är han, enligt uppgifter till GP, aktuell för Norrby. Mittfältaren ska provträna med Boråsklubben.

ANNONS
|

Benjamin Arapovic fostrades i Häcken och tog sig hela vägen upp till klubbens A-lag. Men i höstas togs beskedet att mittfältaren, som satt på ett utgående avtal, och Häcken skulle gå skilda vägar.

– ”Benji” spelar på en position där vi har många duktiga spelare och det är kanske dessutom den starkaste sidan även i akademin – därför har vi kommit fram till det här, sade sportchef Sonny Karlsson på Häckens hemsida om beslutet att inte förlänga Arapovics kontrakt.

LÄS MER:Benjamin Arapovic och Teodor Wålemark lämnar Häcken

20-åringen har under karriären slitit hårt med skador och han har bland annat åkt på – och tagit sig igenom – två korsbandsskador under sina år i Häcken.

ANNONS

– Självklart är det tråkigt för jag har spelat här hela mitt liv, men samtidigt vill jag spela matcher och det är svårt för mig att göra det här. Jag har sagt att målet det här året har varit att få några matcher och vara skadefri säsongen ut, och det klarade jag. För min karriär är det bäst att gå vidare nu, det är dags för mig att spela A-lagsfotboll, sade han efter avskedet i Häcken.

Sedan han lämnade Hisingen har det varit tyst kring Arapovic framtid. Men nu börjar det hända saker. Enligt uppgifter till GP ska talangen nämligen inom kort provträna med Norrby. Återstår att se om han gör tillräckligt med avtryck för att spela sig till ett kontrakt i superettan-klubben.

ANNONS