Fylleskandal inför Sveriges VM-kvalmatch

Sverige möter Kosovo under söndagskvällens VM-kvalmatch. Och nu uppger flera medier att en fylleskandal gjort att Kosovos landslagsledning skickat hem sin målvakt.

ANNONS
|

Sverige inledde VM-kvalspelet med en 1–0-seger mot Georgien, och på söndagen är det Kosovo som står för motståndet. På pappret en tuff motståndare, men Kosovo är skadedrabbat och saknar flera av sina bästa spelare.

Och inte nog med det: Förstamålvakten Arijanet Muric, som tillhör storklubben Manchester City, har skickats hem av landslagsledningen ”på grund av disciplinära orsaker”. Det uppger Fotbollskanalen, som också skriver att det är en fylleskandal som ligger bakom.

Påverkad under träning

Sajten hänvisar till flera lokala tidningar i Kosovo som uppger att Muric druckit alkohol på ett sätt som bryter mot landslagets regler, och och enligt den schweiziska tidningen Blick ska han ha varit ”rejält berusad” under samlingens första dag. Tidningen skriver även att målvakten ska ha uppfattats som påverkad under nästa dags träning, uppger Fotbollskanalen.

ANNONS

Matchen mot Sverige startar klockan 20.45 på söndagskvällen.

ANNONS