Fredrik Ljungberg gör comeback som tv-expert

Fredrik Ljungberg, 44, är tillbaka i tv-rutan. Redan till helgen kliver in i rollen som ny expert i Viasats fotbollssändningar.
– Det känns väldigt roligt och inspirerande att vara tillbaka, säger han i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Landslagsikonen och fotbollslegendaren Fredrik Ljungberg är tillbaka i tv-rutan igen. Den tidigare Arsenalspelaren blir ny expert i Viasats fotbollsstudio.

Ljungberg har tidigare medverkat under Viasats sändningar från Premier League. Efter ett avbrott för att under en kort sejour ta över som tränare för Arsenal, är han nu tillbaka igen. Och redan till helgen tar han plats i Premier League-sändningarna.

– Det känns bra att vara tillbaka på NENT Group, inte minst som det var så roligt och utmanande förra gången. Jag är ju väl insatt i Premier League, inte minst efter min tid som coach, säger Ljungberg, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Blir landslagsexpert

Det nya uppdraget kommer med fler arbetsuppgifter än senast. Ljungberg kommer även att medverka under landslagssändningarna från Nations League och kvalen till EM 2024 och VM 2026.

– Jag var en del av svenska landslaget under väldigt lång tid, och det ska bli spännande att följa hur laget utvecklas den närmaste framtiden, säger landslagsikonen.

Fredrik Ljungberg är en Arsenal ikonen som vunnit två ligaguld, tre FA-cup-titlar och spelat final i Champions League med klubben. 2001/02 blev han utsedd till ligans bästa spelare. 44-åringen har spelat 75 landskamper för det svenska landslaget och har representerar Sverige i två VM- och tre EM-slutspel.

ANNONS