Fredrik Ljungberg förbannad på bilderna efter Sveriges förlust

Svenskarna deppade – österrikarna jublade.
Bilderna fick Fredrik Ljungberg att känna avsmak.
– Ni torterar ju oss, sa han i Viaplays sändning.

ANNONS
|

Tisdagskvällen blev tung för svensk del. Hemma på nationalarenan i Solna fick herrlandslaget se sig besegrat av Österrike med 3–1.

Matchen var kanske ett sista halmstrå i jakten på en biljett till nästa års EM – när nederlaget var ett faktum deppade svenskarna ihop på innerplan.

Om Sveriges förlust med största sannolikhet innebar ett missat mästerskap betydde Österrikes seger att laget har ena foten i detsamma. Därför syntes bortalaget fira med sina tillresta supportrar efter slutsignal.

Bilderna sändes ut medan Fredrik Ljungberg och hans expertkollegor ombads sätta ord på matchen i Viaplays sändning. Det blev för mycket för landslagsikonen.

Tv-profilens utspel

– Ni torterar ju oss, att man ska behöva sitta och titta på det här. Det här på svensk mark. Nej det är inget jag gillar att se på på Friends arena, sa han.

ANNONS

På sociala medier fick han medhåll från tv-profilen Fredrik Wikingsson.

”Var i ligger allmänintresset att visa jublande österrikiska fans? Jag vill se PISSMÅENDE svenska spelare!”, skrev han på X.

EM-kvalet går trots allt vidare. Härnäst väntar gruppettan Belgien, som har ett lika stort försprång på Sverige som Österrike. Efter det avslutas det hela med matcher mot slagpåsarna Azerbajdzjan och Estland.

LÄS MER:Sveriges sämsta period på över 25 år

LÄS MER:Andersson avgår inte: "Inga tankar i dag"

LÄS MER:Emil Holm gjorde första landslagsmålet

ANNONS