Fredrik Holmberg hyllade Lucas Hedlund efter Gais–Hammarby

Tävlingsdebut i Gaiströjan för Lucas Hedlund mot Hammarby.
Då lovordades han av tränaren Fredrik Holmberg efter matchen.
– Jag är jättepositiv till hans insats.

ANNONS
|

Nyförvärvet slet, rev, sprang, sköt, nickade, och gjorde väldigt mycket i de 66 minuter han fick spela i 0–0-matchen mot Hammarby.

– Jag är ändå hyfsat nöjd. Jag skulle ha gjort ett mål i alla fall. Jag har en i stolpen och så har jag en där han gör en väldigt bra räddning så något av de avsluten hade lika gärna kunnat gå in, säger Lucas Hedlund.

25-åringen tillhörde Utsikten förra året. Där mäktade han med 16 mål i superettan innan han lämnade i januari för Mezőkövesd i den ungerska ligan.

– Det var lärorikt. Ett äventyr som jag ändå är glad att jag gjorde, säger han.

ANNONS

I Mezőkövesd blev det knappt med speltid för anfallaren.

– Jag spelade väl fem matcher totalt. En 90 minuter. Två stycken 45 minuter och några inhopp.

Hur var det för dig att få den rollen efter att ha spelat varje match i Utsikten?

– Det är klart att det var tufft, samtidigt så fick tränaren som hämtade dit mig sparken efter tre matcher så det var bara att gilla läget.

När Mezőkövesd åkte ur ligan bröts kontraktet med Hedlund. Tidigt stod det klart att han ville hem till Göteborg och helst till Gais.

– Det kändes som ett självklart val faktiskt. I vintras hade vi ett bra snack, då blev det inget men sen fortsatte vi att snacka under säsongen.

På Gaisgården känner han en handfull spelare sedan tidigare.

– Det är härliga grabbar och hela tränarstaben är fantastisk så det var verkligen bara att gå in och köra och det är väldigt mycket enklare när man spelat med tre, fyra gubbar innan.

Fredrik Holmbergs hyllning till Lucas Hedlund

Tränaren Fredrik Holmberg var mycket positiv efter matchen.

– Han är precis det vi har föreställt oss, och trots att han har haft en liten ryckig återstart efter sommaren så kommer han ut och ger allt, säger Holmberg och fortsätter:

ANNONS

– Han är rivig, jobbig, springer på det mesta och är redan klok och smart i sitt försvarsspel. Jag är jättepositiv till hans insats.

Hedlunds tävlingsdebut i Gaiströjan gjordes dessutom inför 15 206 åskådare på Gamla Ullevi. En sådan stor publik har han aldrig spelat inför tidigare, berättar han.

– Det var häftigt! Det var en jättefin inramning och det är otroligt att kunna kliva ut framför så många supportrar. Jag älskar det. Det går nästan inte att beskriva, säger han.

LÄS MER:Se höjdpunkterna från matchen mellan Gais och Hammarby

LÄS MER:Krasniqi funderade på att lämna planen efter huvudsmällen

LÄS MER:Gais spelade oavgjort i heta mötet mot Hammarby

ANNONS