Frank har bestämt sig – ställer upp för omval

Frank Andersson har svarat ja på valberedningens fråga om att fortsätta som ordförande för IFK Göteborg. – Jag tar inte ett uppdrag för att vara ordförande ett år, säger Frank Andersson.

ANNONS
|

När Frank Andersson för cirka ett år sedan fick ett samtal från IFK Göteborgs valberedning trodde han först att det rörde sig om att hålla i ordförandeklubban på själva årsmötet. I stället undrade valberedningens Joakim Brinkenberg om han kunde tänka sig att ta över som ordförande i IFK Göteborg.

Frank sade ja, röstades in – och kan snart summera sitt första år.

– Det jag har blivit överraskad av är det mediala. IFK är inte bara GP som ringer, det är Aftonbladet, Expressen och mycket nationellt. Det kan ha varit naivt av mig.

Han pekar på ytterligare några saker.

– Starten på årsmötet när några lämnade salen i besvikelse, sedan var Malmömatchen och Häcken borta inga höjdare heller. I övrigt har det varit väldigt trevligt, generellt sett trevligare än jag trodde. Vi har mycket bra supportrar.

ANNONS

– Även uppdraget i Svensk Elitfotbolls styresle har varit väldigt trevligt. Även om vi spelar mot varandra finns det en väldig kollegial stämning inom Sef, säger han.

Frank Andersson har ett långt förflutet som politiker.

Om du jämför trycket?

– Det är två helt olika saker. I politiken är konflikten inbyggd. När man ger sig in i politiken tycker man i regel annorlunda än motståndaren. I fotbollen är det 90 minuter på planen, men oavsett om du är ledare i Norrköping, Malmö eller Falkenberg vill du fotbollen och idrotten väl. När det blåser som mest är det ungefär samma.

Däremot lämnar han uppdraget som ordförande i Gunnilse IS efter 23 år.

– Jag tror att jag har varit på ett möte i år. Skall du vara med skall du vara med fullt ut. Nu har jag bara varit ordförande på pappret, säger han.

IFK Göteborgs årsmöte hålls i mars.

IFK Göteborgs ordföringar under 2000-talet

Gunnar Larsson 1982-2001

Kurt Eliasson 2001-2002

Bengt Halse 2003-2005

Stig Lundström 2006-2008

Kent Olsson 2009-2012

Bertil Rignäs 2013

Conny Blessner 2013-2014

Karl Jartun 2014-2016

Frank Andersson 2016-

ANNONS