Från supporter till målskytt mot Sverige på två år

2016 satt han på läktaren och såg England åka ut mot Island i EM. Två år senare satte han 1-0 mot Sverige i VM-kvartsfinalen. Harry Maguires utveckling de två senaste åren har få motsvarigheter.

ANNONS
|

Från stortalang i Sheffield United, via uppskattad bjässe i Hulls backlinje, till konstant stabilitet i Leicesters försvar. Den utvecklingskurvan gav Harry Maguire en plats i Gareth Southgates VM-trupp. Och när väl premiärmatchen mot Tunisien startade stod han, något överraskande, redo att göra sin första mästerskapsmatch som en av tre i Englands backlinje.

LÄS MER:Southgate hyllar Sverige: "Laget är otroligt"

Nog var det nervöst alltid, men samtidigt var det ju inte första gången Harry Maguire var på mästerskap. Två år tidigare, under EM i Frankrike, hade han ju tagit minibussen tillsammans med sina bröder och kompisar. Den engelska landslagströjan var på – men den var det på läktaren.

ANNONS

– De var några fantastiska dagar, att få se fansens passion. Det var en härlig upplevelse och jag skulle gärna göra om det, sade han till Independent om minnena från Frankrike.

Efter säsongen 2016, som Harry Maguire spenderade i Hull City, stack mittbacken till Frankrike för att stödja England från läktaren.
Efter säsongen 2016, som Harry Maguire spenderade i Hull City, stack mittbacken till Frankrike för att stödja England från läktaren. Bild: CARL RECINE

"Jag är fortfarande en supporter"

Den gången såg han England åka på en av landets tyngsta nederlag i modern tid. I åttondelsfinalen skrällde Island och gav Roy Hodgson och engelsmännen en tidig hemresa.

Två år senare åkte bröderna Joe och Laurence, också de professionella fotbollsspelare i det engelska fotbollssystemet, på nytt till ett mästerskap för att sjunga och klappa från sluttande läktare. Den här gången hade de inte sin storebror med sig. Han nickade in mål på Sverige istället.

– Jag är fortfarande en supporter och om jag inte hade varit uttagen hade jag varit här ändå. Jag är passionerad när det kommer till England. Det har jag varit under hela min uppväxt och nu ser jag fram emot turneringen.

ANNONS