Manel Royo
Manel Royo Bild: BK Häcken

Från Espanyol till Häcken – för att stanna?

Två dagar med Häcken. Manel Royo, 24, hoppas redan på ett kontrakt.
– Det är som en familj här, säger han.

ANNONS
|

Häcken testade (och signade) Godswill Ekpolo. Häcken testar (och signar?) Manel Royo.

Den 24-årige vänsterbacken började sin provträning med klubben i måndags. Han stannar veckan ut.

– Han blev utan klubb i förra fönstret. Det var ett alldeles utmärkt tillfälle att ta hit honom och titta nu, säger sportchef Sonny Karlsson och berättar att tipsen om Ekpolo och Royo kom från samma spanska kontakt.

– Jag öppnade den dörren. Jag får tankar och idéer skickade till mig på möjliga positioner. Vi har tittat efter en vänsterfotad vänsterback ett tag och inte bestämt oss för något. Vi jobbar med olika alternativ, då blev han (Manel Royo) ett alternativ. Vi får utvärdera det här tillsammans och se.

ANNONS

Karlsson tillägger:

– Nu hade vi lite flyt med Godswill. Han är bra. Då är det klart att man blir sugen på att testa igen! Det är på samma sätt, vi har inte varit nere själva utan gått på det man kan plocka fram på video.

"Längesedan jag spelade match"

Royo fostrades i Espanyols akademi. Och han kommer allra senast från en sejour i klubbens B-lag.

– Det var bra att börja karriären där. Det är mitt hem, säger han efter att Häckens U21-lag 5–1-besegrat Malmö FF under tisdagskvällen. Royo spelade 90 minuter där.

– Det gick okej. Det var längesedan jag spelade match. Jag har tränat med Espanyols B-lag fram tills nu, men jag har inte spelat matcherna. Min senaste match var i augusti ...

Han vill gärna stanna i Häcken.

– Yeah! Klubben har allt jag behöver. Bra faciliteter och de tillhör högstaligan. Och det är som en familj här. Det känns bra, jag är glad!

En kul detalj i sammanhanget är att Manel Royo och Godswill Ekpolo inte bodde speciellt långt i från varandra i Spanien.

Royo fostrades i Espanyol, Ekpolo i Barcelona. De kan ha mötts på fotbollsplanen.

– Kanske! Men han tror inte det eftersom han är ett år yngre än mig, säger Royo.

ANNONS

– Hur som helst är vi här nu, i Sverige!

ANNONS