Fotbollslandslagets match spelas inför tomma läktare

Den 31 mars spelas svenska herrlandslaget träningsmatch mot Cypern. Nu berättar den svenska landslagschefen Stefan Pettersson att matchen kommer spelas inför tomma läktare.
– Vi måste respektera våra myndigheter och vad andra experter råder, säger han Stefan Petterson till Fotbollskanalen.

ANNONS
|

Uppladdningen inför EM-slutspelet i sommar inleds med två träningsmatcher i slutet på mars. Den 28 mars möter Sverige Ryssland och tre dagar senare reser Janne Anderssons landslag till Cypern för nästa match. Den kommer spelas inför tomma läktare, vilket bekräftades av Cyperns fotbollsförbund under onsdagen. All ligafotboll och landskamper i landet spelas utan publik.

– Det beskedet har vi också fått i dag på morgonen. Vi måste respektera våra myndigheter och vad andra experter råder, säger Stefan Pettersson till Fotbollskanalen.

På frågan om matchen kan komma att ställas in helt och håll svara Pettersson:

– Det har jag ingen uppfattning om i dagsläget. Du märker själv hur fort saker och ting ändras. Det är ingenting vi kan spekulera i. Vi har inte träffats i dag, men vi har möte varje dag här och följer utvecklingen.

ANNONS

Samma dag som A-landslaget möter Cypern ställs U21-landslaget mot Italien, en match som spelas i just Europas värst coronadrabbade land. Några besked kring den matchen har inte nått landslagsledningen.

Sedan tidigare har damlandslagets landskamper i Algarve cup spelats inför tomma läktare.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS