Frida Maanum kollapsade på planen för mindre än en månad sedan. I helgen var hon tillbaka på planen när Arsenal spelade mot Leicester.
Frida Maanum kollapsade på planen för mindre än en månad sedan. I helgen var hon tillbaka på planen när Arsenal spelade mot Leicester. Bild: Rhianna Chadwick

Första orden efter kollapsen på planen

Det var otäcka bilder när den norska fotbollsspelaren Frida Maanum, i slutet av mars, kollapsade på planen i matchen mellan Arsenal och Chelsea.
Nu berättar hon för första gången själv om händelsen.
– Jag minns bara att jag vaknade och såg läkarteamet omkring mig. Det var väldigt många, säger hon till den norska tidningen VG.

ANNONS

Det var i slutminuterna av ligacupfinalen mellan Arsenal och Chelsea för knappt en månad sedan som den norska landslagsspelaren Frida Maanum, 24, kollapsade på planen. Flera spelare och ledare tillkallade panikartat på läkare och Maanum fick sedan vård på planen av både lagläkare och ambulanspersonal.

– Jag minns bara att jag vaknade och såg läkarteamet omkring mig. Det var väldigt många. Jag tror att vem som helst skulle ha blivit stressad i den situationen. Det är det sista man tänker ska hända när man spelar fotbollsmatch, säger Maanum om händelsen till VG.

Minns inget innan kollapsen

Hon berättar att hon inte minns sekunderna innan hon föll ihop men att hon sett händelsen i efterhand.

ANNONS

Efter händelsen kom hon ganska snabbt till medvetande och i efterföljande undersökningar har hon fått svar på vad kollapsen berodde på. Maanum vill dock hålla testresultaten för sig själv. Enligt Arsenal ska Maanum inte har några uppenbara hjärtproblem.

Efter händelsen har hon haft fokus på att ta sig tillbaka till fotbollsplanen.

– Det har varit mycket, jag ska vara ärlig om det. Det har varit läkarbesök nästan varje dag i en och en halv vecka för att hitta svar. Det har funnits ett fantastiskt medicinskt team runt mig, inte bara i Arsenal, utan även med landslaget, eftersom jag kanske ska dit, säger Maanum.

Hyllades i återkomsten

I helgen var hon tillbaka när Arsenal tog emot Leicester på hemmaplan. Då fick hon stående ovationer av de 40 000 supportrarna.

– Det var väldigt rörande, jag måste erkänna att jag fick gåshud. Att ett nästan fullsatt Emirates ställde upp ... det var ett trevligt välkomnande tillbaka till planen.

LÄS MER:Efter kollapsen: Maanum snart tillbaka

LÄS MER:Efter Maanums kollaps: inget hjärtfel hittat

LÄS MER:Blackstenius cuphjälte – efter otäcka scenerna

ANNONS