Förre motståndaren om Zlatan: "Alla var rädda"

Zlatan Ibrahimovic öste in mål under sin tid i Los Angeles Galaxy – men ändå verkar svensken inte bara ha haft positiv inverkan på sitt lag.
– Han sprang runt och förolämpade sina lagkamrater i 90 minuter, säger försvararen Florian Jungwirth som spelade mot Galaxy under perioden då Zlatan var där.

ANNONS
|

2018 lämnade Zlatan Ibrahimovic Manchester United för att i stället krita på för amerikanska MLS-klubben Los Angeles Galaxy.

Succén i USA lät inte vänta på sig.

Ibrahimovic öste in mål redan från start och var lagets stora anfallsstjärna. Totalt noterades han för 53 mål på 58 matcher fram till dess att han i vintras lämnade klubben.

Men trots de många viktiga målen verkar Zlatan inte bara ha haft positiv inverkan på sitt lag.

I en intervju med Goal berättar tyske försvararen Florian Jungwirth, som sedan 2017 spelar för konkurrenten San Jose Earthquakes, om hur han upplevde mötet med Los Angeles 2018.

ANNONS

"Skrek på alla"

– Han sprang runt och skrek på alla, det var bara så roligt. Alla var så rädda för honom och jag skrattade bara för att alla var som små barn, säger Jungwirth.

Själv höll han sig god med svensken under matchen. Att reta upp den nuvarande Milan-anfallaren tror han inte hade varit rätt väg att gå.

– Han var tyst mot oss, och jag sade ingenting, säger han och fortsätter:

– Jag tror det är det värsta du kan göra som hans motståndare. Det är precis vad han vill och då kommer han att ta dig. Du måste alltid studera din motståndare. En del motståndare måste du provocera, men när du spelar matcher mot Zlatan – det finns inte en chans att du kan vinna, säger Jungwirth.

Sedan tidigare har Zlatan fått kritik av förre lagkompisen i Galaxy, Sebastian Lletget, för att ha fördärvat stämningen i laget.

Han menar att Zlatan styrde och ställde för mycket.

– Du var inte fri. Det var superfrustrerande. Man kände bokstavligt talat för att bara ta av sig skorna och kliva av planen, sade han enligt Goal och fortsatte:

– Det är definitivt bättre stämning nu.

Några lagkompisar Zlatan bråkat med genom åren

ANNONS