Häckens Peter Abrahamsson och IFK Göteborgs August Erlingmark och Robin Söder är några Göteborgsspelare som tar plats i Janne Anderssons trupp till januariturnén.
Häckens Peter Abrahamsson och IFK Göteborgs August Erlingmark och Robin Söder är några Göteborgsspelare som tar plats i Janne Anderssons trupp till januariturnén. Bild: Bildbyrån

Flera Göteborgsspelare i Janne Anderssons januaritrupp

Sju spelare från Göteborg får chansen i Janne Anderssons trupp under januariturnén. Däribland BK Häckens Gustav Berggren som överrumplades av beskedet – tillsammans med flickvännen på Bali.
– Vi firade lite tillsammans, säger Häckenspelaren.

ANNONS
|

Svenska landslaget inleder nästa år, EM-året, som vanligt – med januariturné.

Under måndagen presenterade Janne Andersson truppen som åker till Qatar 3-13 januari.

Som vanligt är januariturnén en chans för många spelare precis utanför ordinarie landslagstrupp att visa upp sig och nå en mästerskapstrupp.

Och i den 25 spelare stora trupp som Janne Andersson presenterade finns flera Göteborgsnamn.

BK Häcken är representerat med fyra spelare: målvakt Peter Abrahamsson med tillsammans med Daleho Irandust, Adam Andersson och Gustav Berggren.

– Det känns jättekul. Kanske lite överraskande, men jättekul. Jag har fått höra från kompisar och så där, men jag har inte tänkt på det själv utan mer sett det som en bonus så det blev lite överraskande, säger Gustav Berggren.

ANNONS

Häckens 21-åring befann sig på semester på Bali tillsammans med flickvännen när han fick beskedet om landslagsuttagningen.

– Jag trodde inte att jag skulle komma med eftersom jag inte hade hört någonting innan. Jag såg det inte komma. Jag och tjejen befinner oss utomlands nu och vi satt och följde uppdateringen. Vi blev jätteglada och firade lite tillsammans, säger Berggren.

Gustav Berggrens säsong började lite trevande med brist på speltid, men tog sig ju längre året gick och även om laget inte riktigt fick till det som man hoppats under hösten tog Berggren stora kliv i rätt riktning.

Framför allt ser han ändå landslagsuppdraget som en stor motivationshöjare för nästa säsong.

– Man får känna på hur de arbetar och spelar, men jag har inga jättestora förväntningar just nu. Jag har knappt hunnit smälta att jag kommit med, men det ska bli roligt och jag ser fram emot det. Nu blir vinterträningen mycket roligare när man har någonting sporrande att träna för. Jag vill ju fortsätta ta ännu större steg och bli ännu mer bidragande till mitt lag, säger Gustav Berggren.

Tre spelare från IFK Göteborg

IFK Göteborg har med spelare tre i truppen: August Erlingmark, Robin Söder och Kristopher Da Graca.

LÄS MER:Efter succén i allsvenskan – Söder uttagen i landslaget

Gustav Berggren, Robin Söder, August Erlingmark och Kristopher Da Graca har alla chansen att i januari göra sin första start i det svenska a-landslaget.

ANNONS

Erlingmark befinner sig i Mexiko och fick beskedet där:

"Jag vaknade upp i Mexiko och såg grattis-smsen, det blev en glad morgon", skriver 21-åringen i ett sms till GP.

" Det känns såklart fantastisk, något man dröm om länge och jobbat hårt för. Det var inget jag hade förväntat mig så jag blev överraskad. Det är kul att hårt jobb ger utdelning och jag är stol över det."

– Han har i princip spelat 90 minuter varje match sedan Starfelt försvann och gjort det väldigt bra och utvecklats, säger Janne Andersson på presskonferensen om Da Graca som tidigare funnits med i U21-landslaget.

Även Pontus Dahlberg (tidigare i IFK Göteborg och nu i Watford), Joel Andersson (tidigare i Häcken och nu i Midtjylland), Simon Sandberg (tidigare i Häcken och nu i Hammarby) och Darijan Bojanic (tidigare i IFK Göteborg och nu i Hammarby) finns med i truppen.

Under januariturnén i Qatar möter Sverige Moldavien den 9 januari och Kosovo den 12 januari.

Hela truppen till januariturnén:

Målvakter:

Peter Abrahamsson, BK Häcken

Pontus Dahlberg, Watford

Isak Pettersson, IFK Norrköping.

Backar:

Anel Ahmedhodzic, Hobro IK

Adam Andersson, BK Häcken

Joel Andersson, FC Midtjylland

Marcus Danielson, Djurgården

Kristopher Da Graca, IFK Göteborg

Martin Olsson, klubblös

Jacob Une Larsson, Djurgården

Simon Sandberg, Hammarby IF

Mittfältare och forwards:

Gustav Berggren, BK Häcken

Jesper Karlsson, IF Elsfborg

Jesper Karlström, Djurgården

Darijan Bojanic, Hammarby

August Erlingmark, IFK Göteborg

Alexander Fransson, IFK Norrköping

Simon Hedlund, Bröndy IF

Daleho Irandust, BK Häcken

Dino Islamovic, Östersunds FK

Alexander Kacaniklic, Hammarby

Jordan Larsson, Spartak Moskva

Robin Söder, IFK Göteborg

Anton Salétros, AIK

Muamer Tankovic, Hammarby.

ANNONS