Flamur Kastrati.
Flamur Kastrati. Bild: MARIUS SIMENSEN

Flamur Kastrati kallade tränaren för ”jävla fikus”

Den kosovanska anfallaren Flamur Kastrati har hamnat i blåsväder i Norge. Under hans Kristiansunds match mot Vålerenga i norska högstaligan kallade Kastrati motståndartränaren, Dag-Eilev Fagermo, för en ”jävla fikus”.
– Jag stöttar inte hans ord eller handlingar. Det gör inte han heller, säger lagkamraten Amahl Pellegrino till norska VG.

ANNONS
|

Det var under söndagen som orden yttrades. Vålerenga tog emot Kristiansund i norska Tippeligan. Med endast ett par omgångar återstående i årets serie slogs dessa två lag om de viktiga Europa League-kvalplatserna.

Vålerenga såg länge ut att gå mot en viktig seger, efter att svenskbekantingen Vidar Örn Kjartansson gett laget ledningen.

Kristiansund lyckades dock kvittera, och matchen slutade 1–1.

Efterspelet har dock handlat om Kristiansunds anfallare, Flamur Kastratis, utspel mot Vålerenga-tränaren, Dag-Eilev Fagermo.

Enligt norska Dagbladet uppstod en konfrontation mellan de bägge under den första halvleken. Kastrati ska ha lessnat på tränaren och kallat honom för en jävla ”soper”.

ANNONS

”Soper” är norskt bokmål, och är nedsättande mot homosexuella. Den närmsta rumsrena översättningen är ”fikus”.

Fagermo reagerade kraftigt på utspelet, och påpekade då Kastratis nedåtgående målform.

”Han är stor i munnen”

Redan i pausintervjun med Eurosport fick Kastrati förklara sitt uttalande.

– Han är så stor i munnen, då måste han tåla att få tillbaka något också. Det är han i Norge som pratar mest om andra. Då måste han tåla att få skit tillbaka, sa Kastrati, och fortsatte:

– Jag säger jävla ”soper” till honom, ja, men då behöver du inte provocera mig nu heller. "Du hörde vad jag sa, så du behöver inte ta upp det igen".

Kastrati kommer nu få möta konsekvenser för sitt uttalande.

Visste inte vad uttrycket betydde

– Vi kommer att ge ett tydligt meddelande om detta från klubbens ledning. Detta kommer definitivt att få konsekvenser för spelaren, och klubbens ledning kommer att följa upp detta omedelbart, säger Kristiansunds VD Kjetil Thorsen i ett pressmeddelande.

Under måndagen kom beskedet att händelsen kommer att utredas av klubben och av norska fotbollsförbundet.

Under utredningen är Kastrati avstängd från träningar och matcher, uppger VG.

– Jag stöttar inte hans ord eller handlingar. Det gör inte han heller, säger lagkamraten Amahl Pellegrino till tidningen.

ANNONS

Kastrati har bett om ursäkt för uttalandet till VG.

– Troligen kommer hela Norge tro att detta är den dummaste ursäkten någonsin från en fotbollsspelare, men sanningen är att jag inte visste vad ”soper” betydde. Jag har hört det många gånger, och trodde att det betydde ungefär ”idiot”, säger Kastrati.

Kastrati har spelat för en rad norska klubbar, och även varit proffs i tyska Duisburg i andraligan.

ANNONS