Filip Forsberg köper ett fotbollslag – med Reese Witherspoon

Filip Forsberg har blivit delägare av ett fotbollslag.
NHL-svensken har köpt in sig i den grupp, där även Hollywood-stjärnan Reese Witherspoon återfinns, som äger MLS-klubben Nashville SC.
– Jag är extremt glad, säger han i ett uttalande.

ANNONS
|

Filip Forsberg är sedan 2013 bosatt i Nashville, Tennessee, där han spelat för NHL-laget Nashville Predators och varit en av lagets absolut bästa spelare.

Men den Leksandsfostrade målskytten brinner inte bara för hockeyn utan har även ett stort intresse för fotboll – vilket nu har blivit extra uppenbart, eftersom han har skaffat sig själv ett lag.

28-åringen har nämligen köpt sig in i den ägargrupp som äger MLS-klubben Nashville SC.

– Nashville är den bästa idrottsstaden i landet, och jag är extremt glad över att nu vara involverad i två av våra proffslag, säger svensken i ett uttalande.

ANNONS

Filip Forsberg och Reese Witherspoon delägare

I ägargruppen återfinns ett minst sagt celebert knippe personer. Filip Forsberg görs nämligen sällskap av den grekiske NBA-superstjärnan Giannis Antetokounmpo och Hollywood-skådisen Reese Witherspoon. Även NFL-stjärnan Derrick Henry ingår i gruppen.

– Nashville SC har varit ett fantastiskt tillskott till vår idrottskultur, och att ansluta till ägargruppen var en möjlighet jag inte skulle säga nej till. Jag växte upp som Liverpool-supporter i Sverige, och efter i dag är jag glad att kunna addera andra färger att heja på, säger Filip Forsberg.

Bor i Nashville.
Bor i Nashville. Bild: Joel C Ryan

Reese Witherspoon blev delägare av klubben för snart ett år sedan. Hon är född i New Orleans, Louisiana, men har sedan en tid tillbaka varit bosatt i Nashville tillsammans med sin man Jim Toth.

– Som Tennessee-bo är det kul att se hur mycket tillväxt all tillväxt och utveckling i vår hemstat. En av alla saker som hela min familj är glad över är Nashville Soccer Club! Chansen att som familj gå och kolla på ett världsklass-lag tävla har varit en otrolig upplevelse, sa hon när hon, och Jim Toth, gick in i ägargruppen.

LÄS MER:Trist start för nyvärvade Kane i Rangers

LÄS MER:NHL-stjärnan David Pastrnak skriver monsterkontrakt

ANNONS