200728 Jeremy Agbonifo under SvFF:s riksläger för pojkar på Bosön den 28 juli 2020 i Stockholm.Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JZ0010
200728 Jeremy Agbonifo under SvFF:s riksläger för pojkar på Bosön den 28 juli 2020 i Stockholm.Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JZ0010 Bild: JESPER ZERMAN

FC Porto visar intresse för BK Häckens talang Jeremy Agbonifo

BK Häckens Jeremy Agbonifo är bara 16 år gammal, men har redan intresse från flera internationella storklubbar. Bland annat har han varit på besök hos FC Porto.
– Att bli utlandsproffs är en dröm för alla ungdomar. Men jag har också alltid velat spela för Häckens A-lag, säger Agbonifo.

ANNONS
|

Han beskrivs som en snabb, målfarlig yttermittfältare. Det har fler klubbar än BK Häcken upptäckt. Tidigare i år bjöds Jeremy Agbonifo in till provspel hos italienska Spal och Atalanta.

Då stoppades han av BK Häcken, eftersom de var inne i en tät matchperiod.

– Vi får se om han åker senare. Jag har inga problem med att släppa spelare vid rätt tidpunkt, då är det en bra grej att göra, sa akademichef Tomas Andersson till GP då.

LÄS MER:Italienska klubbar spanar in Göteborgstalang

Nu har fler klubbar fått upp ögonen för Häckens 16-åring. Jeremy Agbonifo har varit på besök hos FC Porto och uppgifter till GP gör gällande att klubben kommit med ett kontraktsförslag.

ANNONS

– Det är skönt att ett lag som Porto är intresserade av mig. Jag vet inte så mycket om det där, utan mina rådgivare sköter det. Jag vill bara spela fotboll, säger Jeremy Agbonifo.

Även franska klubbar har visat intresse för talangen, bland annat Marseille.

Agbonifo säger dock att han trivs bra i sin nuvarande klubb Häcken:

– Att bli utlandsproffs är en dröm för alla ungdomar här i Sverige. Men jag har också alltid velat spela för BK Häckens A-lag, ända sedan jag var liten. Jag tar det som det kommer. Det vore en dröm att få chansen i A-laget här, men vi får se vad framtiden har att erbjuda.

Häckens akademichef Tomas Andersson säger att han inte fått någon konkret förfrågan från Porto gällande Jeremy Agbonifo.

– Nej, jag har inte fått något. Många klubbar vill ta spelare utan att betala någonting. Det är fel om de inte går genom oss först.

Han bekräftar dock att intresse finns.

Arsenal är drömmen

Helst skulle Tomas Andersson se att unga spelare har mindre bråttom, när det gäller att komma iväg till Europa.

– Jeremy är en bra spelare som vi tror på. Precis som alla unga spelare behöver han ett lugn. Det blir sällan riktigt bra om man stressar iväg när man fortfarande är så ung. Jag tror det är bättre att man utvecklas i lugn och ro, gör debut i Allsvenskan och sedan kanske blir proffs när man är 19-20.

ANNONS

Återstår att se om det blir Porto, Häcken eller någon annan klubb för 16-årige Jeremy Agbonifo. Men om han får drömma fritt är svaret självklart:

– Den optimala slutdestinationen hade varit Arsenal. Det är mitt favoritlag och högsta drömmen är att bli en Arsenallegend. Jag har Thierry Henry som idol också.

ANNONS