Farneruds säsong över: "Känns väldigt jobbigt"

Alexander Farneruds säsong är över. Häcken-mittfältarens knäskålssena är av och skadan kräver ett ingrepp.

ANNONS
|

I lördagens möte mot IK Sirius tvingades Alexander Farnerud utgå efter drygt en halvtimmes spel med ett skadat högerknä.

Under måndagen magnetkameraröntgades Farnerud och resultaten visar att knäskålssenan är av. Det innebär att Häckens mittfältare behöver opereras och att han därmed har spelat färdigt i årets Allsvenskan.Det bekräftar klubben på sin hemsida.

–Just nu känns det väldigt jobbigt. Jag vill få operationen gjord så jag kan påbörja rehaben och jag hoppas vara tillbaka så fort som möjligt. Har gått igenom detta två gånger tidigare så jag vet vad som krävs, säger Farnerud.

Tidigare har 33-åringen genomgått två korsbandsskador i sitt vänstra knä, men den här gången är det högerknäet som är skadat.

ANNONS

För Häckens del innebär skadan att man mister en nyckelspelare under den resterande säsongen. Tränaren Mikael Stahre kommenterar nyheten:

– Jättetråkigt både för Alex och BK Häckens skull. Nu hoppas vi att rehabiliteringen går så bra som möjligt, så han är tillbaka så snabbt som möjligt, säger han.

ANNONS