Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Farnerud drömmer om landslaget: "En del kvar att ge"

Han har aldrig fått chansen i landslaget. Nu hoppas 32-årige Alexander Farnerud att Janne Andersson ska satsa på honom. – Jag känner ändå att jag har en del kvar att ge, säger han i podcasten Lundh.

Alexander Farnerud har radat upp bra insatser sedan flytten hem till svensk fotboll. I BK Häcken har han fått sig ett lyft igen och visat upp sina kvalitéer.
Trots att han är 32 år gammal så drömmer Alexander Farnerud fortfarande om landslaget.
– Jag känner ändå att jag har en del kvar att ge, och jag stänger inga dörrar, säger han i podcasten Lundh. 

Han har ännu inte hört något från Janne Andersson. Men det finns en viss bitterhet från Farnerud kring landslaget. En bitterhet att han aldrig fick chansen av vare sig Lasse Lagerbäck eller Erik Hamrén.
– Det är liksom… under hela min karriär har jag liksom förväntat mig att vara med i landslaget under någon period. Jag menar landslaget är… när du är ung så hjälper det en dig jättemycket i karriären. Du har lag som tittar på hur många landskamper du har gjort, och har de då en mittfältare som mig så jämför de med en annan som har gjort 20 landskamper, då tar de en från Danmark eller Island eller nåt annat land. Det hjälper dig väldigt mycket under din karriär. Men jag har tagit mig framåt ändå, utan landslaget. Jag har ju ändå försökt ta de stegen framåt i min karriär för att kanske ändå någon gång få chansen. Men de har aldrig blivit av. Och jag kan inte riktigt säga varför.