Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Fansens uppmaning: Värva kultspelaren

Hamburgs fans har startat en namninsamling för att få klubben att värva EM:s kulspelare nummer ett, Nordirlands Will Grigg, vars sång blev en av mästerskapets stora succéer.

Will Grigg spelade noll minuter för Nordlirland i Frankrike, men han gjorde ändå större avtryck än de flesta. Sången "Will Grigg's on fire" blev en stor succé på läktarna och inte minst i sociala medier.

Nu har fansen till den tyska storklubben Hamburg, där landslagsmittfältaren Albin Ekdal återfinns, startat en namninsamling för att värva Grigg, som till vardags spelar i Wigan i League One, Englands tredjedivision.

Fler än 5000 har skrivit på insamlingen skriver The Guardian och fansen har ett starkt argument för att få klubben att genomföra affären:

"Grigg är värd 14 miljoner kronor. Anfallaren har ett internationellt rykte och kommer förmodligen betala för affären själv bara genom försäljning av supporterartiklar. Vi behöver en kulthjälte som honom.

Grigg själv är inte särskilt förtjust i sin egen kultstatus. När det nordirländska landslaget landade hemma i Belfast gav han sin syn på hans märkliga mästerskap.

–  Jag försökte hålla mig borta från sången. Jag är en fotbollsspelare och hela syftet med att jag var där (i Frankrike) var för att jag skulle spela fotboll. Men att höra den support jag har fått från fansen har varit fantastiskt, sa han.