Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fansen stöttade IFK-spelarna inför ödesmatchen: ”Betyder massor”

IFK Göteborg öppnade upp lördagens träning för supportrarna. Då dök ett hundratal upp och stöttade spelarna inför ödesmatchen som väntar mot Helsingborg.
– Det är nästan lite konstigt att se människor nu, säger Sebastian Eriksson.

Det brukar vara stängda träningar uppe på Kamratgården när matcherna närmar sig. Men inför ödesmötet med Helsingborg valde IFK Göteborg att tänka om och öppnade upp.

Något som gjorde drygt hundra supportrar tog sig upp till träningen för att visa sitt stöd i det utsatta läget som spelarna är i.

– Det betyder massor! Det är ju nästan lite konstigt att se människor nu ... det betyder sjukt mycket att få lite värme. Det är en otroligt viktig match som väntar och det uppskattas att det är mycket folk som är här, säger Sebastian Eriksson.

Spelarna ska betala tillbaka för stödet

Tobias Sana håller med.

– Det är kul såklart! Vi gjorde ju det senast där vi fick stöd inför cupfinalen och det gav ett bra resultat. Det är alltid positivt att få fansen stöd, säger han.

Är du för att ha fler öppna träningar?

– Alltså ... jag är inte tränare men för egen del är det alltid skönt att ha fans som kommer och kollar. Nu har vi ju corona och då får man respektera situationen. Men om det är öppet 24/7 eller inte, det bryr jag mig inte om. Det är positivt när folk kommer och kollar att vi inte bara går runt och såsar för att det går dåligt. Utan att folk får se att vi försöker ge hundra procent hela tiden. Om vi inte kan ha fansen på arenan så är det positivt att de kan vara här.

Har ni spelare bett klubben om att få hit fansen?

– Vi har bara fokuserat på det vi ska göra och det är matchen mot Helsingborg. Det är upp till tränarna om det är stängt eller inte. Men som sagt, det är kul att folk är här och kollar. Jag har ändå spelat professionell fotboll i tolv år och att få spela inför dina fans är verkligen a och o. Den känslan du får ... oavsett om det är en dålig upplevelse eller inte. Det är något jag kan dö för. Jag saknar det otroligt mycket. Vi ska betala tillbaka fansens stöd till hundratio procent.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.