Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Mads Albaek i IFK-Göteborg-tröjan. Bild: Jonas Lindstedt
Mads Albaek i IFK-Göteborg-tröjan. Bild: Jonas Lindstedt

Förre supporterfavoriten titelvinnare efter coronakaos

Den danska cup-finalen mellan Aab och Sönderjyske fick avbrytas efter att supportrar brutit mot coronarestriktionerna på läktarena. När matchen väl upptogs säkrade Sönderjyske, med före detta IFK Göteborg-profilen Mads Albaek i laget, sin första titel klubbens historia.

Den före detta blåvittspelaren och supporterfavoriten Mads Albaeks Sönderjyske spelade för sin första titel under gårdagen när de mötte Aab i finalen av danska cupen.

Efter 30 minuter av matchen fick domare Jörgen Daugbjerg Burchardt avbryta tillställningen på Blue Water Arena i Ersbjerg efter att supportrar brutit mot coronarestriktionerna på läktaren och inte hållit avstånd till varandra.

Bröt mot coronarestriktionerna

Endast 1 750 personer fick vistas på läktaren, men Aab-supportrarna lyckades ändå inte följa riktlinjerna för att få vistas på arenan. En grupp om 40 supportrar blev omhändertagna av polisen och fördes ut från arenan, en supporter blev även arresterad för våld mot tjänsteman, rapporterar Ekstrabladet.

Aab:s tekniska direktör och tillförordnade sportchef Thomas Bælum tar avstånd från supportrarnas agerande.

– Jag vill understryka att vi tar starkt avstånd från detta. Vi är i ett känsligt läge i förhållande till återöppningen.

Klubben ska nu utvärdera händelsen och avgöra om den innebär konsekvenser för supportrarna

– Vi kommer utvärdera detta. Om det får konsekvenser, och på vilket sätt för kommande matcher, får vi ta efter jag har talat med den som är säkerhetsansvarig och vår supporterkoordinator.

Matchen avbröts i drygt tio minuter vid ställningen 0-0. När finalen återupptogs kunde Sönderjyskes Anders Jacobsen säkra klubbens första titel med två mål.

Matchen slutade 2-0 till Sönderjyske.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.