Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Förre klubbpresident avslöjar miljardbudet på Messi

Lionel Messi har I Barcelona utvecklats till en av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna.
Karriären hade dock kunnat se helt annorlunda ut om en italiensk klubb fått sin vilja igenom.
2006 lade nämligen Inter ett gigantiskt bud på den då 19-årige Messi, berättar förra Barcelona-klubbchefen Juan Laporta på en presskonferens, enligt Goal.

Lionel Messis fortsatta varande i Barcelona är en het potatis. Efter förra säsongen var Messi tydlig med att han ville lämna, och lämnade till och med in en transferbegäran.

Till slut blev han kvar i klubben där han utvecklats till världens bästa fotbollsspelare. Utmärkelsen har han blivit tilldelad vid sex tillfällen.

Historien hade dock kunnat se helt annorlunda ut. År 2006 var nämligen Inter intresserade av den argentinska trollkarlens tjänster.

För att övertyga Messi och Barcelona förberedde Inter att monsterbud – på motsvarande 2,6 miljarder kronor. Detta berättar dåvarande klubbchefen Juan Laporta på en presskonferens enligt Goal.

– Messis far frågade mig vad jag skulle ha gjort i hans ställe, och jag sa åt honom att det bästa vore att stanna. Jag sa att vi skulle bygga ett lag så att han skulle kunna uppnå största möjliga framgång och skapa historia. Jag såg hans kärlek till klubben, till staden och till landet, säger han.

Vill bli Barcelonas nästa president

Messi blev som bekant kvar, och det hela blev minst sagt bra. Kanske kan det nu bli en återförening mellan Messi och Laporta?

Under måndagen meddelade Laporta sin kandidatur till att bli Barcelonas nästa president.

– Jag vill förena alla Barcelonas supportrar. Det här är ingen tid för att titta tillbaka. I det Barcelona vi föreslår ska alla få plats. Vår plan är att få tillbaka glädjen hos folket, säger han enligt Goal.

Kanske är detta medicinen för att få Messi att bli kvar i klubben.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.