Förre Öis-kuggen Danny Ervik aktuell för Lindome

Tidigare i vintras lämnade han Öis. Nu är Danny Ervik, 31, enligt vad GP erfar, ett högintressant namn för Lindome.

ANNONS
|

Danny Ervik, 31, har varit en viktig spelare i Örgryte under många år. Men innan jul stod det klart att högerbacken och Rödblått skulle gå skilda vägar. Det utgående kontraktet förlängdes inte av klubben.

– Danny har alltid ställt upp för oss och varit ett föredöme, speciellt under ett tufft år som detta. Oavsett om det varit träning eller match så har han gett allt och varit ett proffs, sade Öis sportchef Igor Krulj till klubbens hemsida i samband med avskedet.

LÄS MER:Ajdin Zeljkovic berättar: Därför valde han Öis

Ervik själv hade en önskan om att stanna på Öisgården – men fick alltså ge plats när truppen skulle föryngras.

ANNONS

– Tråkigt, jag hade gärna varit kvar, sade han till GP.

Där och då hade han ingen plan för vad som skulle hända härnäst i karriären – mer än att han ville fortsätta spela fotboll.

– Det är en av de sämre julklappar man fått. Jag ska fira jul, vänta in januari och se vad som händer, sade han.

LÄS MER:Anel Rashkaj klar för Öis

Finns flera Öis-bekantingar i Lindome

Och nu ser det ut att börja hända saker för veteranen.

Enligt vad GP erfar är nämligen Lindome intresserat av att hämta in Ervik. Klubben har förlorat ett antal bärande spelare under vintern, bland annat Ajdin Zeljkovic till just Öis, och söker efter förstärkningar. Skulle det bli en flytt till ”Zebrorna”, som de senaste åren har överraskat stort i division 1, för Ervik finns det också gott om Öis-bekantingar i laget.

Fredrik Björck, som varit både spelare och assisterande tränare i Sällskapet, är ny assisterande tränare i klubben. Otto Peterson och Fredrik Johansson Zanjanchi, som båda tillhörde Öis 2020, är två andra med rödblåa bakgrund i laget. Dessutom är Anders Alö, som så sent som i fjol var en nyckelspelare i backlinjen men som nu är sportchef i klubben, fostrad i Öis akademi.

LÄS MER:Stanisic lämnar Öis – får inte förlängt kontrakt

LÄS MER:Öis värvar Haglind-Sangré från seriekonkurrenten

ANNONS