Expertens kritik mot Sundhage: "Debatten blev lite tråkig"

TV4:s expert, Hanna Marklund kritiserade Sveriges vänsterkant i EM-genrepet mot Mexiko. Sveriges förbundskapten, Pia Sundhage svarade med att hon tyckte att det var fel att bara kritisera Jonna Andersson. Nu riktar Marklund ny kritik mot Pia Sundhage angående hur hon hanterade situationen. – Hon ville säkert visa att hon skyddar sina spelare, men där tyckte jag inte att hon gjorde det, säger Hanna Marklund till Expressen.

ANNONS
|

Det svenska damlandslaget är mitt uppe i det pågående europamästerskapet i Nederländerna. Före Sverige åkte till turneringen spelade laget EM-genrep mot Mexiko. En match som man vann med 1-0. Efterspelet till matchen skulle dock främst komma att handla om Sveriges vänsterkant. TV4:s expert Hanna Marklund var då kritisk till den svenska vänsterkanten.

– Man måste verkligen fundera hur man ska lösa det här med vänsterkanten som absolut inte fungerar, sa Marklund då till TV12.

Sundhage svarade då på den efterföljande presskonferensen med att hon tyckte att kritiken inte bara borde riktas mot en spelare.

– Vänsterkanten behöver bli bättre. Det kan komma att ske förändringar där. Jag tycker det är orättvist att bara kritisera Jonna som de gjorde i TV4. Det är flera som har ansvaret där. Inte bara Jonna.

ANNONS

Tycker inte att hon skyddade sina spelare

Nu inför avslutningsmatchen i gruppen pratar experten Hanna Marklund ut om situationen som uppstod och att hon tycker att Pia Sundhage kunde skött det på ett bättre sätt.

– Min fråga till Pia var inte personligen riktad mot Jonna Andersson. Det var hon som lyfte det vidare på det sättet. Jag fokuserade på vänsterkanten, för att jag tyckte att det inte hade fungerat. Sen kanske vi visade sekvenser på just Jonna Andersson. Men jag tog inte upp Jonna som exempel, säger Marklund till Expressen.

Marklund menar att det var fel av Sundhage att hon kopplade vänsterkants-problemen enbart till Jonna Andersson.

– Den debatten blev lite tråkig, och väldigt kopplad till Jonna Andersson när Pia tog upp det på det sättet. Hon hade kunnat ta det vidare om vänsterkanten bara. Hon ville säkert visa att hon skyddar sina spelare, men där tyckte jag inte att hon gjorde det, säger Marklund.

ANNONS