Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sebastian Eriksson. Bild: DANIEL STILLER
Sebastian Eriksson. Bild: DANIEL STILLER

Eriksson på väg att lämna Blåvitt – för Serie A-klubb

Sebastian Eriksson är på väg till Serie A-klubben Genoa. Under måndagseftermiddagen anlände IFK Göteborg-mittfältaren till Italien för läkarundersökning.
Enligt uppgifter till GP får Blåvitt 250 000 kronor för Eriksson.

Den 18 februari i fjol återvände Sebastian Eriksson till IFK Göteborg. Han kom från en skadefylld tid i grekiska Panetolikos och skrev på ett kontrakt över 2021.

– Hemma är hemma. Jag har ett stort antal erfarenheter med mig och ser fram emot att kunna bidra med det jag lärt mig i med– och motgång till de många unga spelare som finns i IFK Göteborgs trupp 2019. Spännande och inspirerande, sa Eriksson då.

LÄS MER: Så ser Blåvitt på lagkaptensfrågan

Mindre än ett år senare är Eriksson på väg att lämna IFK Göteborg.

Flyttrykten cirkulerade på sociala medier under måndagsmorgonen – och en stund senare rapporterade GT att Eriksson var nära en flytt till en toppliga i Europa.

Enligt vad GP erfar handlar det om italienska Genoa, för tillfället nästjumbo i Serie A. Francesco Marroccu, sportchef i klubben, har tidigare haft Eriksson som spelare i Cagliari.

Klockan 10.30 inledde IFK Göteborg sin måndagsträning i Prioritet Serneke Arena. Sebastian Eriksson fanns inte på plats, det bekräftade sportchef Kennet Andersson inför passet.

– Jag kan säga att han inte är här.

Han tillägger:

– För allas respekt uttalar jag mig inte mer om det.

IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi ville inte heller kommentera uppgifterna kring Sebastian Eriksson efter måndagens träning – där Eriksson alltså inte deltog.

Under måndagseftermiddagen anlände Sebastian Eriksson, tillsammans med agenten Stefan Selakovic, till Italien där han fångades på bild. En läkarundersökning ska nu göras.

Enligt uppgifter till Sky Sport Italia, som Football Italia refererar till, ska det finnas en utköpsklausul i Erikssons kontrakt som gör det möjligt för honom att lämna IFK Göteborg för 50 000 euro, alltså strax över 500 000 kronor.

Enligt uppgifter till GP rör det sig dock snarare om 250 000 kronor.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.