Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Enkel seger för IFK Göteborg – första fullträffen för nyförvärvet

Roland Nilsson luftade truppen mot Husqvarna. Då tackade reserverna för förtroende och gjorde jobbet när IFK Göteborg vann med 3–1 och tog sig till gruppspelet i Svenska cupen.

Roland Nilsson ville se sina spelare sätta tonen direkt mot division 2-laget Husqvarna i cupmötet. Han fick se August Erlingmark trycka in 1-0 redan efter åtta minuter och därefter klev Sebastian Eriksson fram och ”nickade” in 2-0.

Hans första sedan återkomsten till klubben.

– Jag vet inte vart den bollen tog ... jag blev lite rädd för bollen när det kom massa folk runtomkring mig men det var kul att göra mål, säger han.

Rädd för bollen? Det får inte ”Rolle” höra va?

– Haha! Jag hoppas han inte hörde det ...

Hur kändes det att vara tillbaka då?

– Oj! För mig personligen var det här en extremt läglig match. Jag fick komma in i matchsituationer men inte i samma tempo som i allsvenskan. Jag fick en härlig timma och fick testa på att vinna en match igen. Det var skönt. Det var ju sjukt längesen jag spelade en match.

Ja, förutom åtta minuter mot Mjällby i Poya Asbaghis sista match som IFK-tränare var det avslutningen av allsvenskan förra säsongen som var Sebastian Erikssons senaste minuter.

– Det var väldigt längesen ja ... det var verkligen underbart att vara tillbaka därute. Jag hade nästan glömt hur det kändes, säger han.

Han hamnade även i hetluften i paus.

För då rann känslorna för för Sebastian Eriksson och lagkamraten Tobias Sana. De två veteranerna skällde rejält på varandra och fick säras på varandra av lagkamraterna.

– Det märktes att jag har laddat upp under några månader ... det var mycket känslor! Det var härligt att vara tillbaka som sagt, säger Eriksson och fortsätter:

– Jag och Tobias har känt varandra länge och båda vill vinna matcher. Det är inget konstigt med det. Det är med kärlek som vi tjafsar.

Bråket mellan Tobias Sana och Sebastian Eriksson var inget som undgick lagets tränare, Roland Nilsson, som ändå valde att se det positiva i att två av hans mer etablerade spelare brinner även i en sådan här match.

– De två tog definitivt inte lätt på den här uppgiften. Sen tror jag att vi kan bli ännu mer positiva i det snacket ute på planen så att vi inte lägger energi på det i onödan. Men Sebastian och Tobias är två spelare som är väldigt känslosamma, säger han.

Matchen skulle sluta med en 3-1-seger för IFK Göteborg efter att Christian Kouakou nätat för första gången i den blåvita tröjan.

Segern innebär att IFK Göteborg är klart för gruppspelet i Svenska cupen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.