Engelske landslagsmannen David Johnson död

David Johnson blev den förste spelaren att göra mål både för Liverpool och Everton i det heta stadsderbyt. Nu har han gått bort, 71 år gammal.
”Vi är djupt sorgsna”, skriver Liverpool på Twitter.

ANNONS
|

David Johnson, som var anfallare, fostrades i Everton. Han fick där göra sina första seniorsäsonger innan nästa steg blev Ipswich Town.

Han spelade där till 1976, totalt blev det 136 matcher, sedan gjorde han en förbjuden övergång. Evertons värsta rival är stadskollegan Liverpool – men precis dit flyttade han för en summa som var ett nytt klubbrekord.

Johnson gjorde 148 matcher för Liverpool, på dessa blev det 55 mål och flera stora titlar. Fyra stycken av vad som i dag motsvarar Premier League, tre stycken av motsvarigheten till Champions League.

Bland de 55 målen är det ett som sticker ut – det första han gjorde mot Everton. Då han tidigare gjort mål mot Liverpool för Everton blev han den förste någonsin att göra mål för båda lag i det så kallade ”Merseysidederbyt”.

ANNONS

Sörjs av rivalerna

För sina fina prestationer i de olika klubblag han spelade i fick Johnson chansen i det engelska landslaget vid åtta tillfällen. På dessa gjorde han sex mål.

Nu har anfallaren gått ur tiden, 71 år gammal.

”Vila i frid, Doc. Alla klubbens tankar går ut till Davids familj och vänner”, skriver Liverpool på Twitter.

”Alla vi i Everton är förkrossade över nyheten om att David ”Doc” Johnson gått bort 71 år gammal”, skriver Everton på samma plattform.

Han hann med ännu en vända i Everton innan han avslutade karriären 1986.

LÄS MER:Klopp stängs av sista matchen innan VM

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS