Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Emma Pennsäters pappa dog i sviterna av corona

På lördag ska Emma Pennsäter spela premiär med Växjö DFF. Två dagar efter att hon begravt sin pappa som dog i sviterna av corona.
– Pappa hade verkligen inte velat att jag skulle missa premiären, säger hon till Kvällsposten.

Coronapandemin gör sig ständigt påmind, på alla plan. Många är de som har förlorat en nära anhörig som smittats av viruset.

Tidigare GFC-spelaren Emma Pennsäter, nu i Växjö DFF, förlorade nyligen sin pappa Jonny. För Kvällsposten berättar hon att han sattes i respirator på nyårsafton och att han därefter gick en 83 dagar lång kamp för överlevnad.

– Vi blev inkallade för att ta farväl flera gånger. Då sa läkarna att de jobbade med halmstrån och att han inte skulle överleva natten. Men han blev bättre, säger hon till tidningen.

LÄS MER: Mustonens sköna comeback – efter fyra månaders frånvaro

Till slut orkade inte Jonny längre. Även om han blivit frisk från coronan klarade inte kroppen att återhämta sig helt efter infektionen.

– Han kämpade som fan och visade att han ville leva men sen klarade han det inte, det känns så orättvist. Det gör ont. Han har kämpat tre månader i onödan.

Spelar premiär två dagar efter begravningen

LÄS MER: Förre Blåvitt-talangen Kamal Mustafa hemma igen – överlevde covid-19

21 mars dog Emma Pennsäters pappa. Hon berättar för Kvällsposten att hon inte kommer pausa fotbollen då det inte hade varit Jonnys önskan. Emma berättar att Jonny var hennes ungdomstränare och den som körde henne till till alla träningar.

Hon ringde även honom direkt när hon blivit uttagen till landslaget. Kärleken till fotbollen har även gjort att begravningens datum fått flyttas.

– Vi spelar vår premiär den 17 april och om jag ska vara med där så måste jag träna dagen före. Begravningen blir på torsdagen i stället och alla är med på det. Pappa hade verkligen inte velat att jag skulle missa premiären, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.