Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
190727  Göteborgs Emma Berglund på bänken efter att ha blivit utbytt under fotbollsmatchen i Damallsvenskan mellan Kopparbergs/Göteborg och Örebro den 27 juli 2019 i Göteborg.
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89 Bild: MICHAEL ERICHSEN
190727 Göteborgs Emma Berglund på bänken efter att ha blivit utbytt under fotbollsmatchen i Damallsvenskan mellan Kopparbergs/Göteborg och Örebro den 27 juli 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89 Bild: MICHAEL ERICHSEN

Emma Berglund ut skadad i debuten

Göteborg FC:s nyförvärv Emma Berglund har gjort sin debut.
Den blev inte vad hon hade hoppats på, stjärnan tvingades nämligen av planen skadad.
– Jag kanske gick på lite för tidigt, säger mittbacken.

I maj gjorde Göteborg FC klart med Emma Berglund från Paris Saint-Germain. I GFC:s match senast, 4-2-segern borta mot Vittsjö, fanns inte nyförvärvet med på grund av en muskelskada i baksida lår.

I dag, lördag, var hon redo för debut och med i startelvan när serieledarna från Göteborg gästades av Kif Örebro.

Den 30-åriga mittbacken såg ut att komma in i matchen på ett bra sätt där hon bildade mittbackspar med Taylor Leach. Efter tio minuters spel fick Berglund även ett superläge att ge hemmalaget ledningen när bollen damp ner framför henne på en hörna. Danielle Rice i Örebros mål stod emot med en fin räddning.

Mycket mer än så fick inte hemmapubliken på Valhalla IP se av sitt nyförvärv. Fem minuter senare, efter en kvarts spel, tvingades Berglund att utgå och ersattes av Beata Kollmats.

– Baksidan sa ifrån lite grann. Det är samma som det har varit innan. Det är ett bevis på att jag kanske gick på lite för tidigt, säger Berglund efter matchen och fortsätter:

– Jag kände inget på uppvärmningen. Jag har tränat två och en halv full träning den här veckan och det har inte varit något problem, då vill man såklart testa och det kanske var lite för tidigt. Det är ändå ett kvitto på något i alla fall, så får vi undersöka och se här efter nu. Jag hoppas bara att det var baksidan som sa ifrån. Jag hade nog inte kunnat fortsätta mycket mer ändå, då hade det nog blivit värre.

Är du orolig?

– Jag kände att det inte skulle hålla mer för maxbelastning, men jag hoppas inte att det är något allvarligt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.