Emma Berglund klar för Rosengård

Emma Berglund var med och ledde Göteborg FC till klubbens första SM-guld någonsin. Nu är mittbacken klar för spel hos rivalen och ständiga guldkonkurrenten FC Rosengård. Samtidigt riktar hon kritik mot klubben som hon lämnar.
– Klubben valde att avbryta kontraktet, dels på ett enligt mig oprofessionellt sätt, och på otydliga grunder, säger hon till SVT Sport.

ANNONS
|

2017 lämnade Emma Berglund Sverige och Rosengård för att testa på livet som utlandsproffs i Frankrike och Paris Saint-Germain.

Totalt blev det två år, och lika många Champions League-silver, i den franska huvudstaden innan Berglund valde att vända hem till Sverige.

Däremot nobbade hon en återkomst till Rosengård. Istället skrev hon på för Göteborg FC. Där blev det en sejour som till stor del spolierats av skador, men som också avslutades med ett säkrat SM-guld.

Sedan tidigare har det rapporterats om att Berglund inte kommer återvända till Göteborg, utan i stället välja att vända tillbaka till Malmö igen.

På torsdagen blev det officiellt.

ANNONS

– Det är inget annat än ren glädje att vara tillbaka i FC Rosengård. När jag tänker tillbaka på min senaste tid här så är den bara fylld av goda minnen, från en klubb som var väldigt välkomnande till en stad som kändes som hemma, säger hon till Skåneklubbens hemsida.

Riktar kritik mot GFC

Avskedet med Göteborg FC har dock inte varit smärtfritt. För SVT Sport berättar hon att hon trivdes bra och gärna ville stanna kvar, samtidigt som hon riktar kritik mot klubben.

– Klubben valde att avbryta kontraktet, dels på ett enligt mig oprofessionellt sätt, och på otydliga grunder, kände jag att det efter säsongen var dags att gå vidare. Klubben uttryckte sedan att de återigen ville förnya kontraktet men jag såg inga konkreta bevis på det förrän jag hade bestämt mig för att gå vidare, säger hon till kanalen.

GP har sökt Emma Berglund för kommentar.

ANNONS