Emin Grozdanic förlänger med Gais

Emin Grozdanic har suttit på ett utgående avtal – men nu är försvararen och Gais överens om en kontraktsförlängning.
– Emin har gjort det jättebra sedan han kom in, säger tränare Stefan Jacobsson till Gais hemsida.

ANNONS
|

Gais hade egentligen spikat truppen, men ett imponerande provspel gjorde att klubben valde att tänka om och ge Emin Grozdanic, som efter säsongen 2018 valde att lämna Grönsvart för spel i Syrianska, ett korttidskontrakt i vintras.

– För mig är det en jättebra fotbollsspelare som hade varit i Gais länge innan han försvann. Han är otroligt bekväm med bollen. Det är väldigt viktigt i fotbollen idag. Han orienterar sig rätt och den biten också, sade tränare Stefan Jacobsson till GP om Grozdanic provspel.

Några dagar senare signerade försvararen ett avtal.

– Vi hade ju egentligen gjort klart med årets trupp när möjligheten med Emin dök upp. Men eftersom han är en tidigare GAIS-spelare ville vi verkligen försöka att hitta en lösning för att han skulle komma tillbaka. Till att börja med bjöd vi in honom för att träna med laget och det slog väl ut med positiva rapporter från spelarna. Nu har vi också hittat en lösning kring ett kontrakt men eftersom vi få rätta mun efter matsäck så är det kortare än vad vi önskar, bara fram till sommaren. Men förhoppningsvis kommer vi att trivas ihop under vårsäsongen och i så fall är det klart att vi vill ha till ett längre avtal, sade styrelsens fotbollsansvarige Jonas Östergaard när Grozdanic presenteras.

ANNONS

Och nu infrias Östergaards och Gais önskan.

GP kunde under eftermiddagen berätta att Grozdanic och klubben kommit överens om en förlängning av kontraktet över säsongen 2022.

En stund senare bekräftades nyheten på Gais hemsida.

– Emin har gjort det jättebra sedan han kom in och spetsat konkurrensen på flera platser eftersom han kan spela både mittback och wingback. Det är en bolltrygg försvarsspelare med en riktigt fin vänsterfot och han har tagit flera steg framåt under de månader han varit i klubben. Jag räknar med att Emin kommer att vara med och konkurrera om en plats i startelvan redan från start, säger tränare Stefan Jacobsson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS