Emil Forsberg historisk efter nya målet

Emil Forsberg gjorde mål mot Ukraina. Han blev därmed den första svenska spelaren att göra mål i tre raka mästerskapsmatcher sedan Kennet Andersson under VM 1994.
– Det är den här Emil man vill se, säger Lotta Schelin i C Mores studio.

ANNONS
|

Sverige fick en mardrömsstart mot Ukraina. Ukraina tog tidigt ledningen och Sverige fick jaga kvittering direkt. Det vaskades fram lite halvchanser men sedan tog Emil Forsberg tag i det hela. Han satte bollen i nät i slutet av den första halvleken efter ett distansskott som tog på försvarare på vägen in i mål.

LÄS MER:Det här väntar landslaget i kväll – scouten om Ukraina

Expertkommentatorn Hasse Backe var minst sagt nöjd med Forsberg under de första 45 minuterna.

– Han gör ju lite vad han vill. Det är ändå internationell fotboll vi pratar om mot kvalificerat motstånd. Men han vänder bort vem som helst, felvänd eller rättvänd.

Hyllningskör i C More

Jimmy Durmaz i C Mores studio hakade på hyllningskören.

ANNONS

– Han har grymt självförtroende. Han kommer till sin rätt och kommer till rätt ytor. Det kanske inte alltid leder till något, men han är där och är ett hot.

LÄS MER:Tobias Hysén är Ukrainadödaren

Lotta Schelin likaså.

– Det är den här Emil man vill se.

Enligt statistiksajten OptaJoe var Emil Forsberg den första svenske spelaren sedan Kennet Andersson i VM 1994 att göra mål i tre raka matcher i ett mästerskap. Under VM 1994 gjorde Kennet Andersson totalt fem mål. Forsberg har nu gjort fyra i EM – vilket ingen annan svensk gjort tidigare.

Sverige lyckades dock inte ta sig vidare till kvartsfinal. Ukraina avgjorde med ett 2–1-mål i slutminuterna av förlängningen.

ANNONS