Grinigt när Elfsborg vann till slut: ”Han tappar huvudet”

Elfsborg tog sin första seger på fyra matcher och slog Sirius med 2–0.
Det blev en delvis grinig historia och Terry Yegbe fick rött kort.
– Han tappar huvudet, säger Sirius Yousef Salech om situationen.

ANNONS
|

Elfsborgsmittbacken Yegbe blev utvisad alldeles i slutet av matchen. Ghananen hade haft ett par heta dueller med Siriusanfallaren Salech matchen igenom. Till slut råkade de i luven på varandra rejält, vilket slutade med att Yegbe satte in en armbåge i magen.

– Det är solklart rött kort. Han tappar huvudet där. Jag tyckte han var oförutsägbar i sina reaktioner hela matchen, säger Salech.

Terry Yegbe pustar när utvisningen kommer på tal:

– Han armbågade mig och försökte sparka mig igen. Jag knuffade honom och då kom han med sitt huvud nära mig. Sen ramlade han. Han gjorde samma sak mot mig precis innan men det såg inte domarna. Men de såg min grej.

ANNONS

”Den är väl inte okej”

Salech var i blickfånget redan i första halvlek efter en situation med Elfsborgs Sebastian Holmén. Salech armbågade Holmén i magen men ingen i domarteamet såg det. Holmén blev liggande ett bra tag.

– Den är väl inte okej. Jag blev mest förvånad och hann knappt uppfatta vad som hände. Bollen var på andra sidan och så får jag en ordentlig ”body check”. Han tyckte jag hade gjort likadant så det var väl en hämnd. Men jag vet inte vad jag hade gjort, säger Holmén.

Klappade om varandra efteråt

Stämningen var dock god mellan de båda kombattanterna i mixade zonen efteråt.

– Jag har inte kollat på tv-bilderna. Jag känner att jag får en axel på mig och försöker ge tillbaka med detsamma, det var inte mer med det, säger Salech.

För Elfsborg var segern viktig, den första på fyra matcher efter en blytung inledning på allsvenskan.

– Det märkte man på oss. Vi spelar lite desperat i vissa lägen och jagar poängen. Men det var skönt att vinna, det var det viktigaste i dag, säger Per Frick som gjorde 2–0-målet.

Managern Jimmy Thelin:

– För vår del var det viktigt att hitta tillbaka till en trygghet i vårt försvarsspel. Vi uppträdde mycket lugnare i dag och var mer enade. Jag är mest nöjd med hur vi uppträdde som kollektiv. Det var viktiga tre poäng.

ANNONS

Elfsborgs svaga säsongsinledning har gjort att de halkat efter andra toppaspiranter i tabellen. Efter segern mot Sirius är de fortfarande bara på 13:e plats, men har bara tre poäng till fjärdeplatsen.

Arber Zeneli gjorde det första målet, på frispark i första halvlek.

– Segern betyder otroligt mycket. Vi har haft en tuff period, saker har inte gått vår väg. Men det gick i dag trots att det var en tuff match. Det var skönt att vi fick hålla nollan och tre poäng.

Så startade Elfsborg (4–2–3–1):

Marcus Bundgaard – André Boman, Sebastian Holmén, Terry Yegbe, Rami Kaib – Michael Baidoo, Andri Baldursson – Simon Hedlund, Ahmed Qasem, Arber Zeneli – Per Frick

ANNONS