Jeppe Okkels.
Jeppe Okkels. Bild: PETTER ARVIDSON

Elfsborg säljer Jeppe Okkels till FC Utrecht

Spelarruljansen fortsätter i Elfsborg. Nu meddelar klubben att Jeppe Okkels säljs till nederländska FC Utrecht.
– Det känns skönt nu när det är klart, säger han till Elfsborgs hemsida.

ANNONS
|

Dansken Jeppe Okkels, 24 kom till Elfsborg 2020 men nu har han gjort sitt i Borås-klubben. På tisdagskvällen meddelar Elfsborg att klubben är överens med nederländska FC Utrecht, på trettonde plats i Eredivisie, om en övergång.

– Det känns skönt nu när det är klart. När jag fick höra om intresset så kändes det bra och att det var dit jag ville. Samtidigt vill jag tacka alla för 3,5 fantastiska år i IF Elfsborg, säger Okkels till klubbens hemsida.

Jeppe Okkels gjorde säsongen 2023 elva mål och sju assist för Elfsborg i allsvenskan. Totalt blev det 29 mål och 17 assist på 118 tävlingsmatcher under 3,5 år i Elfsborg för Okkels.

ANNONS

– Min tid i Elfsborg har varit riktigt bra, och väldigt lärorik. Jag har uppskattat varje år som jag varit här. Både med mina lagkamrater och med alla personer i och runt klubben som har varit fantastiska, säger han.

Kontraktet med Utrecht är skrivet till 2027.

”Har varit en viktig del av laget”

Tränare Jimmy Thelin säger till klubbens hemsida:

– Jeppe har varit en viktig del av laget ända sedan han anlände till oss för 3,5 år sedan. Både som spelare och som person i gruppen har han varit ett föredöme med sin attityd och har stått för fina insatser med både offensiv kvalitet och hårt arbete för laget. Jeppe har med sina prestationer och poäng varit starkt bidragande till framgångarna för föreningen under de här åren. Vi önskar honom stort lycka till i kommande utmaning.

Elfsborg har tidigare i vinter tappat flera av sina stjärnor, som Hakon Valdimarsson, Sveinn Gudjohnsen, Alexander Bernhardsson och Emmanuel Boateng. Samtidigt har klubben tagit in Eggert Aron Gudmundsson, Dion Krasniqi, Isak Pettersson och Terry Yegbe och klubbchef Stefan Andreasson har bekräftat att man vill ta in även Arber Zeneli.

– Vi jobbar hårt för att han ska bli elfsborgare igen, sa Andreasson nyligen till GP.

LÄS MER:Stefan Andreasson bekräftar möte med Arber Zeneli

LÄS MER:Arber Zeneli om uppbrottet med turkiska klubben – och Elfsborg

LÄS MER:Fem punkter efter Elfsborgs första match 2024

ANNONS