Efter tunga skadan – GFC:s Catrine Johansson avslutar karriären

Hon gjorde ett genuint och tappert försök att komma tillbaka, men har nu insett att det inte fungerar. Efter 196 matcher i Göteborg FC väljer nu Catrine Johansson att avsluta sin fotbollskarriär. Hjärnskakningen från förra året har satt för stora spår.
– Det blev ingen glädje att vara på planen, det blev mer rädsla, säger Catrine Johansson.

ANNONS
|

Det var som 15-åring som Catrine Johansson kom till Göteborg FC. Hon jobbade sig inte alltför långt därefter upp till a-laget och har sedan varit klubben trogen. Det blev nästan 200 matcher på sina ytterbackspositioner för GFC, men i februari förra året hände det som nu har gjort att Johansson sätter stopp för sin karriär.

Det var på en träning som Catrine Johansson ådrog sig en hjärnskakning som kom att plåga henne mycket och inte minst länge. Hela 2019 blev väldigt tufft och det blev ingen comeback på fotbollsplanen.

I stället har 2020 handlat om att hon ska försöka komma tillbaka, men det kommer hon inte göra. Catrine Johansson slutar nu som aktiv fotbollsspelare.

ANNONS

– Jag hade en dialog med klubben hela tiden och ömsesidigt bestämde vi att det var bäst så här. Jag kunde inte komma tillbaka fullt ut och det håller inte på elitnivå. Det har varit ett tufft år och det fanns mycket rädsla att hamna i samma situation igen. Jag kunde inte känna att jag kunde gå in i varje duell och nicka och då blir det ingen glädje på planen, det blev mer rädsla, säger Catrine Johansson.

LÄS MER:Simon Nilsson dumpas av Öis – riktar kritik mot ledningen

Hur känns det nu att beslutet är fattat?

– Nu har jag ju fått gå i några månader och försöka bearbeta det, men jag känner ändå inte riktigt att jag gjort det. Man tänker på något sätt att det inte har hänt. Men jag känner ändå ett lugn i beslutet. Det här är nog det bästa för mig och jag tror jag börjar landa i det.

Kommer du ihåg första gången du tänkte att du kanske måste sluta?

– Ja, jag vet att jag tänkte i början när det var tufft att jag inte visste om jag ville komma tillbaka för så dåligt som jag mådde ville jag inte göra igen. Men januari till mars har bara handlat om hur jag ska ta mig tillbaka och komma över hindret.

ANNONS
Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK

Har du fortfarande några problem i vardagen av hjärnskakningen?

– Jag har svårt att hantera stressiga situationer ibland och har mer huvudvärk än innan, men jag har ändå en bra vardag, säger Johansson.

LÄS MER:Megan Rapinoe vägrar spela på grund av oro för corona

Lämnar inte Göteborg FC

28-åringen kommer inte, trots att hon slutar som spelare, lämna klubben helt. Hon kommer finnas kvar runt laget och fungera som en lagledare under bortamatcher och hjälpa till med materialbiten.

– Det känns skönt att jag är kvar. Det blir inte så abrupt slut. Jag saknar ändå omklädningssnacket och vara en del av en grupp så det betyder mycket att jag fortfarande får vara en del av det, säger Catrine Johansson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS