Efter tunga avbräcken – BK Häcken kryssade mot jumbon

BK Häcken fick bara 1–1 borta mot jumbon Östersunds FK. Laget saknade både Alexander Jeremejeff och Erik Friberg som hade tvingats lämna sena återbud.
– Det är klart att det påverkade jättemycket, de är två oerhört bärande spelare, säger Gustav Berggren.

ANNONS
|

Två tunga återbud störde BK Häcken inför onsdagens möte med tabelljumbon Östersunds FK. Först Alexander Jeremejeff, sedan Erik Friberg. Båda på grund av sjukdom.

Det blev kostsamt.

Utan Jeremejeffs målskytte och Fribergs speluppbyggnad fick BK Häcken bara med sig ett 1–1-resultat.

– Jag tycker att vi kontrollerade matchen ganska bra. Vi skapade tillräckligt många lägen för att vinna. Sedan släppte vi in ett lite för billigt mål. Vi förtjänade mer än ett kryss i dag, säger Gustav Berggren.

BK Häcken hade en fin start på matchen, vi ska börja där. Laget skapade ett gäng farliga målchanser under de första 30 minuterna.

ANNONS

Patrik Wålemark gled igenom efter att Jasse Tuominen hade spelat fram. Och Alexander Faltsetas, som ersatte Erik Friberg i startelvan, sköt från distans. Båda avsluten gick rakt på Aly Keita.

Inte heller Östersunds FK lyckades spräcka målnollan i den första halvleken. Det var 0–0.

Den andra halvleken inleddes på sämsta tänkbara sätt för BK Häcken. I den 54:e matchminuten tog Östersunds FK ledningen.

En lång boll skickades upp mot Malcolm Stolt. 20-åringen tog emot, gled förbi Johan Hammar och placerade in bollen högt i det bortre hörnet.

1–0. Stolt jublade, målet var hans första i allsvenskan.

Från BK Häckens synvinkel var det, som Gustav Berggren också poängterade, lite för billigt.

Berggren med första målet

De skulle dock hitta en kvittering lite mer än en kvart senare. Gustav Berggren fick bollen på offensiv planhalva, väggspelade med Patrik Wålemark och dunkade in 1–1.

Samarbetet var vackert, Wålemarks lobbframspelning och Berggrens tunga avslut. Målet var Berggrens första för säsongen.

– När de inte gjorde mål där uppe fick jag ta det i egna händer, konstaterar han.

Det är inte ofta man ser dig i de där lägena.

– Jag gör det oftare på träning än match.

Vad säger du om Wålemarks framspelning?

– Det är bara att passa bollen till honom så ofta som möjligt så händer det bra grejer. Han gör ju poäng i varje match nu!

ANNONS

Jasse Tuominen kom till ett hyfsat 1–2-läge efter det, men avslutade utanför med vänsterfoten. Några fler klara målchanser skapade inte BK Häcken.

Matchen slutade 1–1.

I och med det har BK Häcken, som för två omgångar sedan körde över IFK Norrköping med 5–0, nu två raka matcher utan seger. 2–3 mot Halmstads BK (just nu på kvalplats) och 1–1 mot Östersunds FK (jumbo). Inte speciellt imponerande.

– Höga toppar och djupa dalar, det går mycket upp och ner. Samtidigt är det svårt, vi byter formation nästan varje match och får inte använda samma spelare match efter match. Kontinuiteten saknas. Sedan är det klart att det inte är en ursäkt, vi har inte varit tillräckligt bra de senaste matcherna, säger Gustav Berggren.

Hur mycket påverkade avbräcken av Alexander Jeremejeff och Erik Friberg nu?

– Det är klart att det påverkade jättemycket, de är två oerhört bärande spelare. Sedan har vi andra spelare som kan ersätta, men de betyder mycket för laget.

Fakta: Så startade BK Häcken

(3–4–3): Peter Abrahamsson – Joona Toivio (Rasmus Lindgren, 82), Johan Hammar, Tobias Carlsson – Godswill Ekpolo, Erik Friberg, Gustav Berggren, Kristoffer Lund (Oskar Sverrisson, 46) – Patrik Wålemark, Jasse Tuominen, Leo Bengtsson

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS