Efter skadehelvetet - mittfältsstjärnan förlänger med Gais

Han fick årets säsong spolierad av skador. Men med ett nytt avtal i hamn hoppas Dan Keat på revansch i Gais-tröjan 2017. – Det känns så klart väldigt bra att ha fått nytt förtroende av klubben med tanke på hur den här säsongen blev, säger han till GP.

ANNONS
|

Dan Keat värvades in från Falkenbergs FFsom en tänktnyckelfigur på mittfältet i Benjamin Westmans lagbygge. Men första året i Grönsvartblev något helt annat för 29-åringen. I vintras ådrog han sig en fotskada som höll honom borta från matchspel till och med slutetav juli. När han sedan gjorde comeback dröjde det inte länge innan oturen var framme igen. I sin andra match efter återkomsten, mot Assyriska den 6 augusti, åkte Keat på ett nytt bakslag.Den gången var det knät som råkadeilla ut. Sedan dess har det inte blivit några fler framträdandenför nyzeeländaren i Gais-tröjan.

– Denhär säsongen har varit bland det mest kämpiga imin karriär, åtminstone på väldigt länge. Jag skadade korsbandet precis innan OS i Peking 2008 och missade den turneringen, det var ungefär lika tufft. Men jag kan bara dra lärdom av det här och jag är övertygad om att jag kommer komma tillbaka starkare än någonsin,säger Dan Keat.

ANNONS

Totalt blev det bara två starter och 125 spelade minuter i superettan den här säsongen. Men trots skadeproblemenhar Gais hela tiden haft för avsiktatt förlänga kontraktet med Keat, vars tidigare avtal gick ut vid årsskiftet.

– Det har varit vår plan, han har så mycket kvaliteter, och det var ju maximal otur både för oss och Dan att han hamnade i det här skadehelvetet, säger Benjamin Westman.

Han har varit borta hela säsongen, hur har ni resonerat när ni nu har förlängt hans kontrakt?

– Det grundarsig mycket i vad läkarna har sagt. Hade det varit en spelare som hade varit skadad och skött sin rehab sisådär då hade vi aldrig signat honom igen, men Dan är en sådan typ som lägger dubbelt så mycket tid som många andra i hans situation. Dessutom är han en otroligt viktig person i gruppen, som pushar och ställer krav.

Och Gais-tränaren är övertygad om att Keat, som under sina tre säsonger i Falkenberg var en viktig kugge hos hallänningarna, kommer tillföra mycket på plannästa säsong.

– Vi har verkligen saknat den spelartypen, en spelare som binder ihop anfall och försvar. Det var därför vi värvade honom från början. Vi har varit lite för offensivt balanserade i år och inte riktigt fått till rätt balans. Jag tror inte det är en slump att vi vann båda matcherna Dan startade för oss i år. Han är en spelare att bygga laget kring,säger Westman.

ANNONS

Huvudpersonen själv är tacksam över förtroendet.

– Jag är väldigt glad över att Gais fortsätter tro på mig.Som alla förstår så blev inte det här året vad jag hade hoppats på. Det känns verkligen som att jag har mycket kvar att uträtta här. Jag har mycket mer att ge både för klubben och fansen.

Dan Keats nya kontrakt är skrivet på ett år, med option på ytterligare ett år.

– Efter det här med skadorna så vardet en deal som kändes bra för båda parterna, det var ömsesidigt, säger Westman.

Hur är hans skadestatus nu?

– Han kommer förhoppningsvis vara helt frisk i januari, då ska han vara med och köra. Det blir som ett nyförvärv nästa år, ett nyförvärv av stor rang.

Gais-spelarnamed utgående kontrakt:

Tommi Vaiho, 28

Tobias Johansson, 20

Björn Andersson, 34 (slutar)

Danny Ervik, 27

Bragi Bergsson, 23

Liam Lloyd Davis, 29

Luther Singh, 19

Robin Book, 24

Craig Henderson, 29

Johan Lundgren, 25

Felix Kasper, 20

Kieron Cadogan, 26

Dardan Rexhepi, 24

ANNONS