Efter covid-kaoset – utespelare tvingas vara målvakt

Komorerna har varit Afrikanska mästerskapens största skräll hittills. Men i åttondelsfinalen mot Kamerun tvingas laget spela med en utespelare i mål.

ANNONS
|

Den lilla ögruppen Komorerna tog sig vidare till slutspel i Afrikanska mästerskapen efter en sensationell seger mot Ghana i den sista gruppspelsmatchen. De fyrfaldiga Afrikanska mästerskapen-vinnarna Ghana fick lämna turneringen medan Komorerna fick spela vidare.

Men den åttondelsfinal som stundar mot Kamerun under måndagen kommer att bli annorlunda. Två av de tre målvakter som Komorerna har tagit ut i sin trupp har testat positivt för covid-19. Den tredje, Salim Ben Boina, skadade sig i matchen mot Ghana och är inte tillgänglig.

Hur löser Komorerna den situationen?

För The Guardian berättar lagets assisterande tränare Daniel Padovanni att de kommer att spela med en utespelare i mål.

ANNONS

– Vi har redan bestämt att en utespelare kommer att starta i mål. Det är en spelare som på träning har visat att han kan spela som målvakt, säger han.

Fler spelare som har testat positivt

Komorerna är inte bara hårt drabbade av covid-19 på målvaktssidan. De har sammanlagt sju spelare som har testat positivt och som kommer att missa kvällens historiska match.

Vilken spelare det blir som vaktar målet återstår att se. Matchen kickar i gång klockan 20.00 i den kamerunska huvudstaden Yaoundé.

Sedan tidigare har Burkina Faso och Tunisien tagit sig vidare från åttondelsfinal till kvartsfinal.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS