Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dumpades av Gais – riktar kritik mot klubbledningen

Måns Saebbö fick inget förlängt kontrakt i Gais. Nu riktar anfallaren kritik mot klubbens hantering av situationen.
– Det har varit dålig kommunikation och konstigheter i flera veckor, säger Saebbö som under onsdagen presenterades för Trollhättan.
– Det får stå för honom, svarar sportrådets Jonas Östergaard.

Så sent som för någon vecka sedan tränade Måns Saebbö med Gais.

På onsdagskvällen var anfallaren, som tidigare samma dag skrev på ett kontrakt med Trollhättan, i stället motståndare när hans nya klubb mötte Grönsvart på Valhalla IP i en match som slutade 0–0.

– Det var speciellt att möta Gais nu i och med att jag tränade med dem i förra veckan. Jag tycker att vi stod upp bra, säger Saebbö som fanns med från start i Trollhättans elva.

Att äntligen ha fått göra klart med en ny klubb menar han är en stor lättnad.

Saebbö anslöt till Gais från IFK Göteborg på ett korttidskontrakt i somras. Avtalet löpte ut vid årsskiftet. Sedan dess har han stått utan klubb, men ändå fortsatt att träna med Gais.

Han själv hade förhoppningar om att bli kvar på Gaisgården – men så blev det alltså inte. Efter avskedet riktar han nu skarp kritik mot hur klubbledningen hanterade frågan om hans framtid.

– Det har varit dålig kommunikation. Det har varit konstigheter i flera veckor, eller i nästan en månad nu. Det är skönt att komma till något där det är pang på det, där kommunikationen är bra och där man tror på en. Det känns bra.

"Kan ha dialog på ett bättre sätt"

Du tycker att Gais var otydliga mot dig?

– Ja, som fan, det har de verkligen varit. Inget ont om dem men man kan ju föra dialoger, kan man tycka, på ett bättre sätt än vad de har gjort. Men jag är glad att vara här nu.

De pratade inte med dig om hur det skulle bli?

– Det var ... vad ska jag säga? Vi hade lite möten och så, sportrådets chef visste inte ens att jag hade varit skadad i en månad. Då känner man att "Hm, jag kanske inte är så himla prioriterad". Sedan har det varit ganska tyst och jag visste inte hur jag skulle göra. Jag kom tillbaka och tränade och då gick det väldigt bra på träningarna, men sedan hörde jag inte så mycket och det var inte mer med det. Efter det ringde William (Lundin, tränare i Trollhättan) och då kändes det bra direkt.

Är du förvånad över att du inte fick vara kvar?

– Nej, de värvar in Mervan (Celik) och Ricky (Richard Yarsuvat) det är inga dåliga gubbar. Men jag kände på träningarna att jag höll och att det kändes bra. Men när det kommer sådana spelare, då fattar man att man inte är prio. Då blir det att man blir fjärdeval eller vad det blir. Men men, så är det, säger Saebbö som också har hunnit med att provträna med Ljungskile SK under vintern.

Svaret: "Vi har varit tydliga"

Sportrådets ansvarige i Gais, Jonas Östergaard, ställer sig oförstående kring utspelet att kommunikationen har varit otydlig.

– Jag håller inte med om det. Vi har varit tydliga mot honom från allra första början, att vi var osäkra och att vi ville ha in en ny tränare innan vi skulle bestämma oss. Det var både mot honom och några spelare till. Sedan fortsatte han att vara med och jag pratade med hans agent och sade att han gärna fick vara med och träna och det har han varit. Det sa vi tidigt.

Han tillägger:

– Han fick besked från Stefan (Jacobsson, tränare i Gais), men det var relativt nyligen. Måns var i Ljungskile först. Sedan fick han besked att det inte var aktuellt att förlänga med oss. Det han säger får stå för honom. Jag vill inte kommentera det mer än så.

Han säger också att ni inte hade koll på att han har varit skadad i en månad?

– Jag tror vi har haft full koll på vad som har varit runt truppen, även om vi säkert har missat något ... men som sagt, det får stå för honom.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.