Dubbla utvisningar sänkte Roma – missar Champions League

Roma hade chansen att ta sig vidare till gruppspelet i Champions League. Då skämde laget ut sig rejält på hemmaplan.

|

Sista kvalrundan, sista matchen innan gruppspelet i Champions League. Den italienska storklubben Roma hade chansen att kliva in i finrummet efter 1–1 i första matchen mot Porto i Portugal.

Returen i Rom lär dock Roma snabbt vilja glömma.

Lagets lagkapten Daniele De Rossi blev utvisad efter 39 minuter. Italienaren satsade våldsamt mot Maxi Pereira och kom sent in i duellen. Det röda kortet var solklart. Nere på tio man fortsatte Roma att skämma ut sig.

Emersom Palmieri byttes in efter De Rossis utvisning för att täcka upp. Men efter 50 minuter kände han att det räckte och tog ett rött kort.

Då Felipe hade gett Porto ledningen efter endast åtta minuter var Roma tvungna att få in en kvittering trots endast nio man på banan. Miguel Layun satte 2–0 till Porto i den 73:e matchminuten och två minuter senare satte Jesus Corona 3–0.

Portugiserna kunde fira rejält efter slutsignalen då de gick vidare med sammanlagt 4–1 och kliver in i finrummet i den europeiska fotbollen. Roma har en hel del att fundera på. Tränare Luciano Spalletti lär ge både De Rossi och Emerson dryga böter för deras uppträdande under matchen.

På annat håll tog sig Monaco vidare med sammanlagt 3–1 mot Villareal, Ludogrets slog ut Plzen med 4–2, Celtic tog sig vidare med 5–4 mot Beer-Sheva och Legia besegrade Dundalk med 3–1.