Dubbelchocken ska få Gais att resa sig

Först kom käftsmällen i matchen mot Varberg, sedan uppgifterna om att det udda resultatet fått förbundet att reagera. -Det blev en dubbelchock, säger Gais tränare Benjamin Westman.

ANNONS
|

Han tror och hoppas att följden blir ett starkare Gais som reser sig och visar enighet genom att besegra Gefle hemma på tisdag.

– Det finns en stark revanschlusta i laget. Alla vill visa fansen att storförlusten var en tillfällighet. Vi är inte så dåliga, betonar Westman.

Inte minst mådde han själv dåligt efter brakförlusten med 7-1.

– Det blev som en chock. Ett sådant resultat finns liksom inte. Jag menar, det var inte Barcelona vi mötte. Det var Varberg. Självklart har det varit jättetuffa dagar, säger Benjamin Westman.

Som tränare hade han efteråt svårt att ta in det som hände.

ANNONS

– Jag menar,vi tar ledningen och gör första tjugo minuterna riktigt bra. Sedan faller vi plötsligt ihop och släpper in fler mål i matchen än vad vi dittills gjort på hela säsongen. Som betraktare vid sidlinjen känner man sig maktlös, som tränare vet man inte riktigt vad man ska greppa efter.

Morgonen efter matchen (i torsdags) kom uppgifterna om att matchen IFK Göteborg och AIK ställts in efter uppgifter om försök till matchfixning. På fredagen kunde GP berätta att det ovanliga resultatet fått Fotbollförbundet att reagera och att matchen sannolikt ska granskas.

LÄS OCKSÅ:Förbundet synar Gais storförlust: "Sticker helt klart ut"

– Det var nästa chock, att misstanken ens skulle kunna finnas. I samband med lördagens träning har vi pratat om allt det här i gruppen. Dels att vi förlorade så stort, dels att det här med matchfixning är något vi måste ta på största allvar. Det är oerhört viktigt att den informationen sprids i våra led, säger han.

Enligt Westman var det en bra diskussion.

– Alla vill framåt. Det här ska vi enat vända till något positiv. Vi är Gais – och det ska vi visa mot Gefle på tisdag, betonar han.

ANNONS