Domaren blåser av matchen för tidigt – två gånger

Märkliga scener utspelade sig under det afrikanska mästerskapet. I matchen mellan Mali och Tunisien blåste domaren av matchen för tidigt – två gånger.
– Det är jätteskumt. Jag vet inte om han var sugen på att gå hem eller vad som hände, säger Malmö FF:s målvakt Ismael Diawara, som befann sig på Malis bänk till Kvällsposten.

ANNONS
|

Afrikanska mästerskapen pågår för fullt sedan en tid tillbaka. Under onsdagen möttes Tunisien och Mali i grupp F – när mycket märkliga scener utspelade sig. I matchens 85:e minut med ställningen 1-0 till Mali, blåste domaren av matchen.

Samtliga involverade såg mycket förvånade ut och undrade vad han höll på med, däribland Ismael Diawara, till vardags i Malmö FF, som befann sig på Mails bänk.

– Vi var helt chockade, sedan ser man frustrationen hos Tunisiens ledarstab. Man började skratta där på bänken för det var så konstigt, det var inte lite för tidigt heller utan det var ju i den 85:e minuten, säger han till Kvällsposten.

ANNONS

Blåste av för tidigt – igen

Men det var inte över där. Exakt samma scener skulle utspela sig ännu en gång. När domare Janny Sikazwe insåg sitt första misstag återupptogs matchen, men när han blåste av en andra gång återstod fortsatt 15 sekunder av ordinarie speltid. Den här gången blev Tunisiens ledarstab fly förbannade och stormade ut på planen.

– Det är jätteskumt. Jag vet inte om han var sugen på att gå hem eller vad som hände, säger Diawara till tidningen.

20 minuter efter att matchen blåsts av var Mali tillbaka på planen, de hade fått höra att de skulle spela klart ytterligare två minuter plus tillägg. Men då dök Tunisien inte upp, i protest.

Samtidigt som de farsartade scenerna kan tyckas underhållande poängterar Diawara att det drar ett löjets skimmer över turneringen.

– Vi sa det i omklädningsrummet att det är sådana här grejer som gör att afrikanska mästerskapet aldrig tas seriöst. Sånt här får bara inte hända och det är faktiskt pinsamt. Det får en stämpel på att det är oseriöst, säger han.

Se klippet i spelaren nedan:

ANNONS