Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Johan Andersson i GIF Sundsvalls tröja.  Bild: MICHAEL ERICHSEN
Johan Andersson i GIF Sundsvalls tröja. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Djurgårdens Johan Andersson till Gais: ”Spännande projekt”

Gais värvar från Djurgården. Högeryttern Johan Andersson, 25, har skrivit på för två år.
– Det ska bli superkul. Ett spännande äventyr. Gais är en fin gammal anrik förening, säger han.

Gais är igång med säsongen 2021. På torsdagen tränade man på Valhalla IP och på plats för att bekanta sig med klubben var Johan Andersson. Under eftermiddagen genomfördes en läkarundersökning. Därefter skrevs ett tvåårsavtal under på Gaisgården.

Högerkantspelaren kommer närmast från GIF Sundsvall dit han var utlånad från Djurgården. Här noterades han i fjol för 26 framträdanden.

Kontraktet med Djurgården bröts i förtid. Ett år återstod på avtalet.

– Båda parter tyckte att det bästa för min skull var att komma någonstans och få speltid, säger Johan Andersson.

LÄS MER: Fem punkter från Gais första träning

Varför Gais?

– Jag har fått ett bra intryck av klubben och har haft bra samtal med sportchef och tränare. De har ett spännande projekt på gång. Det ska bli superkul.

Hur ser du på projektet?

– Att de vill spela bra fotboll och ta sig uppåt i tabellen. Det ska bli kul. Jag är sugen på att dra igång och är spelsugen.

”Just vad vi behöver”

Johan Andersson beskriver sig själv som en snabb högerspringare som gillar att vara med i anfallen, komma runt på kanten och löpa in bakom backlinjen.

– Det är just det vi behöver. Han är tänkt som högerforward, har speed, slår inlägg, kan avsluta och göra mål, säger sportchefen Nicklas Karlström.

Andersson har tidigare spelat i både allsvenskan och superettan med Sirius och Djurgården. Under åren i IK Sirius spelade han ihop med Gais tidigare lagkapten Calle Nyström men känner ingen i dagens trupp. Johan Andersson är 25 år och kommer ursprungligen från Uppsala.

Första träningspasset med nya klubben blir måndag. Redan i fjol var Johan Andersson nära en flytt till Gais. Samtal fördes med Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Sundsvall han före

– I stort sett var det så att Sundsvall hann före. Vi har följt honom hela året. Han har gjort det bra i Sundsvall. Stefan (Jacobsson, tränare) och ”Fidde” (Fredrik Holmberg, assisterande tränare) tycker att Johan är jäkligt bra spelare och precis det vi behöver.

Gais har sedan tidigare värvat den allroundskicklige anfallsspelaren Daniel Sterner, mittbacken Daniel Hultqvist och Lindomes Victor Alexandersson. Samtidigt har ett antal etablerade spelare lämnat föreningen, däribland tidigare lagkaptenen Carl Nyström och veteranen Emil Wahlström.

Klubben söker även ersättare till långtidsskadade Ricky Yarsuvat och för en dialog med Mervan Celik om en förlängning.

LÄS MER: GP sände direkt från Gais första träning 2021

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.