Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/1

Djurgården blev vittnen till stor polisinsats

Djurgårdens allsvenska uppladdning på Hotell Havsbaden blev dramatisk.
Ledare och spelare blev under gårdagen vittnen när en man greps efter att ha gått bärsärkagång, det rapporterar Norrtelje Tidning.
– Efter allt tumult kunde polisen komma och gripa honom, säger Bosse Andersson, sportchef i Djurgården.

Det blev en stor polisinsats på Hotell Havsbaden i Grisslehamn när en person gick bärsärk och greps med dragna vapen – något som Djurgården blev vittnen till.

Det hela ska ha börjat med att hotellpersonal tog sig till rummet för att gäster larmat om att det varit högljutt och bråkigt. Efter det eskalerade det.

Enligt NT:s uppgifter ska mannen bland annat ha kastat en stol mot personalen i receptionen och beväpnade sig därefter med en snöskyffel.

Något som flera spelare och ledare i Stockholmslaget, som är på plats för ett försäsongsläger för teambuilding, blev vittnen till.

– Personalen hörde att det var riktigt livat på ett av rummen, så det var så det började. Sen efter allt tumult kunde polisen komma och gripa honom, säger Bosse Andersson, sportchef i Djurgården till NT.

Tvingades barrikadera dörr

Innan polisen kunde ta mannen i förvar tvingades såväl personal som ledare från Djurgården blockera en dörr för att stoppa mannen.

Hotellrummet ska enligt uppgifter också ha fått sig en rejäl ommöblering.

Ingen person ska dock ha skadats i samband med bråket och enligt polisen har mannen nu anhållits misstänkt för misshandel, olaga hot och skadegörelse.

– Mannen har av okänd anledning fått ett utbrott, kastat hotelser runt omkring sig och misshandlat en anställd på hotellet. Vi håller fortfarande på att förhör vittnen för att skapa oss en bild av vad som har hänt, säger polisinspektör, Linda Thorström.

Enligt uppgifter till tidningen greps mannen av poliser med dragna vapen, något som polisen är förtegen om.

– Jag har inga uppgifter om det, säger Thorström.

Djurgården har efter händelsen kunnat fortsätta sin teambuilding och bor kvar på hotellet till och med onsdag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.