Disney köper tv-rättigheterna till Europa League och Conference League

Europa League och Conference League kommer från och med nästa säsong visas i Disney. Strömningstjänstens meddelar att de inte kommer ta extra betalt för fotbollen.

ANNONS
|

Avtalet kommer gälla de tre kommande säsongerna och Disney ska sända över 340 matcher varje säsong.

– Jag är väldigt, väldigt glad. Det har tagit lång tid att bjuda på och säkra rättigheterna, så vi är extremt nöjda med att ha nått i mål. Det är ett nästa steg för oss, säger Hans van Rijn, Norden-vd för Disney, till Sportbladet.

Disney har tidigare inte haft några sporträttigheter. Nu ska Kalle Anka, Iron Man och Star Wars få sällskap av fotbollsmatcher i utbudet. Enligt Hans van Rijn kommer det inte innebär några ökade kostnader för de som redan har ett abonnemang.

ANNONS

– Ja, det är stor press på hushållens ekonomi och de flesta har känslan att sportabonnemang blir dyrare och dyrare. Vår startpunkt har varit att att inte ha lika stora sportpaket som konkurrenterna, men att göra matcherna vi sänder tillgängliga, säger han.

BK Häcken spelade i Europa League förra säsongen. Då kunde man följa matcherna i Viaplay. Nu kommer man kunna klubblagsturneringerna som är snäppet under Champions League i ny strömningstjänst.

– Många svenska spelare finns inte i Champions League, men en nivå under. Det är här historia skrivs för svenska lag, så vi är stolta att sända det, säger Hans van Rijn.

LÄS MER:Problem för Viaplaykunder – ljudet hackar

LÄS MER:Hanna Marklund byter TV4 mot SVT

LÄS MER:Jens Fjellström lämnar Discovery – återförenas med Lasse Granqvist

ANNONS