Diego Montiel på väg bort från Örgryte

Diego Montiel, 23, är av allt att döma förlorad för Örgryte. Enligt uppgifter till GP jagas poängkungen av både allsvenska och utländska klubbar.

ANNONS
|

Diego Montiel har gjort dundersuccé i Örgryte under 2018.

När säsongen nu summeras står 23-åringen noterad för 27 poäng (13 mål och 14 assist). Ingen annan spelare slår det.

Till nästa säsong kommer dock Örgryte få klara sig utan Montiels fina fötter.

Enligt uppgifter till GP talar i princip allt för att 23-åringen lämnar klubben när hans kontrakt går ut i slutet av november. Det finns intresse från såväl allsvenska som utländska klubbar, erfar GP.

LÄS MER:Debuterade för Öis – 50 år efter farfar

När huvudtränaren Thomas Askebrand fick frågan om Montiels framtid efter lördagens 4–0-seger mot Landskrona konstaterade han:

– Du får fråga honom hur han vill göra. Han har ett utgående kontrakt och några klubbar som är efter honom. Han kan välja och vraka och vilka beslut han tar får stå för honom själv. Vi är i alla fall väldigt glada att vi haft honom. Han har haft en fantastiskt utveckling.

ANNONS

"Var jag hamnar får vi se"

Montiel själv var fåordig:

– Nu ska vi bara njuta av kvällen, sedan får vi se. Jag har kontrakt till slutet av november, men vi har fått de sista två veckorna ledigt. Jag ska hem till familjen i Västerås.

Finns det någon tanke om att flytta närmre familjen till nästa år?

– Jag är 23 år och vill leva mitt liv och utvecklas i min karriär. Var jag hamnar får vi se.

Diego Montiel skrev på ett 1+1-årskontrakt när han kom till Örgryte inför säsongen.

I början av september kunde dock GP berätta att Montiel hade sagt upp optionsåret. Därmed är mittfältaren fri att lämna som Bosman i vinter.

LÄS MER:Här är spelarna som lämnar Örgryte

Diego Montiel är inte den ende spelaren som är på väg bort från Örgryte. Tidigare under lördagskvällen kunde GP berätta att det mesta talar för att även Daniel Sliper, Jesper Jörnvik, Dida Rashidi, Lars Fuhre och Gabriel Altemark Vanneryr har gjort sitt i klubben.

ANNONS