"Det var hårt men det ska det vara"

Nio varningar, en utvisning och 11 690 på läktarna. Det var heta känslor när derbyt gjorde efterlängtad comeback. – Det var ett härligt drag på läktarna, säger Jakob Lindström.

ANNONS
|

Det smällde rejält och direkt i det första tävlingsderbyt mellan Gais och Öis sedan 2013.

Redan i den tolfte minuten hade domaren, Robert Daradic, delat ut sina tre första gula kort – men långt i från sina sista.

Innan första halvlek var till ända hade fem gaisare och tre öisare blivit varnade.

I den andra halvleken följde ytterligare tre kort.

I den 70:e minuten tryckte Jakob Lindström ner en motståndare utanför eget straffområde men klarade sig utan varning, i stället valde Daradic att visa gult kort till både Johan Hammar och Andreas Östling.

– Som jag förstått det så har jag fått ett gult kort för något jag inte har gjort. Linjemannen sa att nummer 5 skulle få gult kort för tacklingen men det var var inte jag som gjorde den så det kändes märkligt, säger Hammar.

ANNONS

– Jag tycker Lindström kunde fått ett gult till, jag vet inte om han varnade fel spelare men det var min uppfattning, säger Benjamin Westman.

– Så kan det säkert vara. Där gjorde domaren en härlig spärr på mittplan så ni fick en omställning, säger Marcus Lantz.

Det sista gick till Kieron Cadogan på övertid. Det var engelsmannens andra och han fick lämna planen utvisad.

De många korten till trots var samtliga överens om att det inte var någon ful match.

– Jag tycker inte matchen var het i överkant utan jag tycker det var väl många varningar, säger Benjamin Westman.

– Men jag håller med. Det var inte någon ful match utan det var schyssta tag. Det var hårt men det ska det vara, säger Marcus Lantz.

– Det var en ganska ojämn nivå. Så det var svårt för man visste inte riktigt hur man skulle gå in i duellerna, säger Jakob Lindström.

Även på läktarna var det eldig stämning. 11 690 åskådare var på plats och trycket på att komma in var så stort att avsparken fick flyttas fram i fem minuter så att publiken skulle hinna in genom grindarna.

De heta känslorna både på planen och på läktarna gav en derbystämning som spelarna längtat efter.

ANNONS

– Det var ett härligt drag på läktarna. Helt fantasiskt och hoppas det var lugnt och skönt så det inte hände nåt som i onsdags, säger Jakob Lindström.

– Det var mitt första derby i Göteborg. Det var hög klass på fansen – vi hade bra support hela matchen, säger Johan Hammar.

– Det var en fantastisk inramning. Det är lätt att gå ut och spela för man får mycket gratis med den här inramningen, säger Malkolm Moënza och tillägger:

– Jag har saknat derbyn jättemycket. Jag tycker det är skitkul.

Sammanlagt delades nio gula och ett rött kort ut under matchen.

ANNONS