"Det gäller att döda deras omställningar"

Bottenmöte mot tidigare klubben Öster. Då tror Gais Marcus Bergholtz på en stenhård kamp.
– Det är två lag som är ivriga att ta sig ur situationen, säger Marcus Bergholtz.

ANNONS
|

Tabelljumbon Öster mot Gais på trettonde plats.

De grönsvarta vill resa sig efter 1-0-förlusten mot Syrianska senast. Träningsveckan har varit bra, menar Marcus Bergholtz, som på nytt återvänder till arenan som han hade som hemmaborg mellan 2012 och 2014.

– Först och främst är det en mysig arena att spela på. Sen är det klart att det hade varit roligt för vår och för deras del att mötas vid ett bättre tabelläge. Båda klubbarna är missnöjda över situationen och det är två lag som är ivriga att ta sig ur den. Det ska bli kul att försöka trycka till dem, säger Bergholtz.

ANNONS

Vid Östers sidlinje kommer Denis Velic att stå, som nyligen tagit över huvudansvaret efter att Christian Järdler fått lämna posten.

Bergholtz känner till Velic mycket väl, från tiden då de huserade bredvid varandra på mittfältet i Växjö-klubben.

– Han har precis som Patrik tagit över ett lag och ska försöka vända på något. Om hans tränaregenskaper kan jag inte säga så mycket, men det gäller väl att börja med att tajta till defensiven. Det kanske inte kommer handla om så mycket lysande spelidé, säger Bergholtz.

Seriens två målsnålaste lag möts, vad är det för match som väntar?

– Antal mål är omöjligt att säga om, men det kommer bli en tajt match. De som vill skapa tryck kommer ha en stor fördel. Öster är ett bra omställningslag, de är väldigt snabba och är skarpa där. Det gäller att döda deras omställningar, det blir väldigt viktigt. Det är vad det kommer handla om. Båda boxarna kommer vara helt avgörande. Vi får utnyttja lite kreativitet i sista tredjedelen också, men nummer ett är att vi jobbar tillsammans som ett lag.

ANNONS