"Det är ett skämt att han inte blir varnad"

Pontus Dahlberg tacklades tufft av Nany Dimata i U21-landslagets match mot Belgien i EM-kvalet. Tilltaget mot Blåvitt-målvakten, som blev liggandes länge med smärtor, fick TV3:s expert Martin Åslund att ilskna till ordentligt på belgaren. – Det är ett skämt att han inte blir varnad, säger han.

ANNONS
|

Pontus Dahlberg fick chansen från start när Roland Nilssons U21-landslag inledde EM-kvalet mot Cypern i september med en 4-1-seger hemma i Falkenberg. Mot Belgien på bortaplan på fredagskvällen fick Blåvitt-talangen chansen igen. Burväktaren hade en förhållandevis lugn dag på jobbet, men fick göra ett par viktiga ingripanden. Och en aktion i mitten av den andra halvleken kostade 18-åringen lite extra.

Belgiens Nany Dimata löpte mot Filip Dagerstål på en djupledsboll. Dahlberg insåg faran, sprang ut från sitt mål och hann först på bollen i situationen med belgaren, som dock fullföljde hårt och tacklade Dahlberg. Målvakten vred sig i smärtor och blev liggande på gräset länge samtidigt som han fick läkarhjälp.

ANNONS

Domaren valde att helt fria i situationen. Något som fick Viasats expert Martin Åslund att ilskna till ordentligt.

– Det är en solklar varning. Det är ett skämt att han inte blir varnad!

Han fortsatte:

–Han (Dimata) menar inget illa, men man bedömer inte utifrån avsikten, han kommer in vårdslöst där och det bör vara en varning.

Dahlberg kunde spela vidare efter tacklingen men kunde under avslutningen av matchen inte slå insparkarna själv och fick linda låret efter slutsignalen.

ANNONS